Бъдещето на българския национал Симеон Славчев в Карабах ще стане ясно в самото навечерие на Коледа. В понеделник, 23 декември, той ще има среща с клубното ръководство, след която ще се знае какво се случва с договора му, пишат азербайджанските медии. 

Днес е последният за годината двубой на халфа и компания, които имат 1/4-финал реванш за Купата с Кесла. В събота ще бъде и последната тренировка за годината на играчите, участвали в този мач, след което ще бъдат пуснати в кратка почивка преди подновяването на сезона с началото на февруари. 

Но за Славчев остава срещата с босовете, след която ще е ясно дали ще разтрогне договора си сега, или ще трябва да изчака края на сезона. Оставане в Карабах до лятото обаче би означавало той да не помирише терен цял сезон, тъй като до момента е изиграл само два двубоя в първенството, а последният от тях беше в началото на октомври. 

Ако си тръгне от Азербайджан още преди Коледа, почти сигурно следващата дестинация пред Славчев ще се казва Левски. Говореше се за интерес към него от Полша, Турция и Италия, но това се оказа пушилка и на практика единствената реална опция пред него са "сините".