Рано или късно ще дойде чужд инвеститор в Левски. Това заяви пред БНТ президентът на баскетболния Левски Константин Папазов, говорейки за футболния клуб. Той засегна множество теми, включително малкия брой нови стадиони в България.

"Всичко, което добро се случи за България през новото време, беше платено с българския спорт. Изключителен душманин е държавата към спорта. Казвал съм го при всяко едно правителство. Невъзможно е една посткомунистическа Унгария да е построила 34 стадиона, а ние 1, сега втори само заради лудостта на един човек в Пловдив, който безумно много обича Ботев. Илиян Филипов се казва. Той построи със свои средства. Естествено очаква държавата да му възстанови парите следващите три години. Дали е нормално в България да са построени един стадион в Разград, един в Пловдив и сега да се строи още един в Пловдив?. Срещу 34 в Унгария. Не говорим за Италия, Франция или Германия, които са стократно по-напред“, започна Тити, след което говори за последните два мача на Левски през завършилия сезон в efbet Лига, а именно пораженията от Лудогорец и ЦСКА.

"Левски никога не може да загуби нарочно от ЦСКА. Левски никога няма да допусне ЦСКА да стане шампион, ако зависи от тях. Ако аз еднолично управлявам, бих играл всеки мач на живот и смърт и каквото определи съдбата. Ще понеса негативи, но ще мога да гледам всеки в очите, защото в спорта целта е да побеждаваш", и продължи: "Феновете са единственият постоянен участник в спасението на Левски. Във всички катаклизми. Те винаги под различни форми. Най-силно беше присъствието, когато клубът беше в ужас при напускането на Божков. Левски, за да стигне дотук, в огромна степен заслугата е на феновете. Все още Левски не е спасен, но е по-добре от 1 февруари 2020 година. Феновете сега са малко разделени. Пред Левски има огромно бъдеще. В цяла Европа влязоха огромни инвеститори. Спортът е огромна сцена. Управляващите не могат да осъзнаят колко е огромен спортът. Рано или късно в България ще дойде чужд инвеститор и няма съмнения, че минава през Левски".

Папазов коментира и новия треньор на "сините" Николай Костов. "Най-добрият треньор е треньорът на Левски, който и да е той. Трябва да имаш самочувствието, подкрепено с историята на клуба. Много ще е трудно за Николай Костов след Станимир Стоилов. Винаги съм си мислил дали човек може да връща времето. Ако можем да върнем времето и днес да е 7 април, сега Мъри щеше да е по-мъдър и да остане. Левски ще съществува още 10 по 109 години. Това е даденост. 102 години са шест поколения и е доказателство колко е значим Левски. Всяко едно действие, което се случва в клуба, има висока трибуна. Левски е феномен за България. Аз смело вярвам, че човек трябва да е позитивен. Вярвам в чудеса и рано или късно ще стане. Ще дойде денят, в който Левски ще е спасен. Именно тези шест поколения го заслужават. Левски е даденост в българския спорт и живот. Неговото спасение ще е радост за много голяма група хора", каза още той.