Асът на Лудогорец - Бърнард Текпетей, каза, че не е натъжен, след като не намери място в окончателния състав на Гана за Купата на африканските нации. Турнирът започва през следващата седмица и ще се проведе в Кот д'Ивоар.

Селекционерът на Гана Крис Хютън обяви окончателния си състав от 27 играчи за турнира в понеделник, като не включи Текпетей, въпреки че е във върхова форма.

Бившият футболист на Шалке 04 беше посочен във временния състав от 55 играчи, публикуван преди две седмици, но не успя да намери място в окончателния списък на Хютън за турнира.

"Не съм натъжен от това, че не попаднах в състава на Гана за Купата на африканските нации, защото вярвам в Бог, както се казва в Библията. Знам, че моят момент ще дойде", коментира Текпетей в интервю за радио "Asempa FM".

"Няма да кажа, че съм тъжен, защото това не е първият път, когато ми се случва подобно нещо. Аз съм узрял и това, че съм част от предварителния списък от 55 играчи, е плюс за мен и трябва да съм благодарен на Бог", каза той.

Гана ще преследва пети трофей на Купата на африканските нации, като е в група с Кабо Верде, Египет и Мозамбик.

Турнирът е планиран да започне в събота 13 януари и ще продължи до 11 февруари 2024 г.

Гана спечели за последно трофея през 1982 г. Оттогава "черните звезди" са преживели поражения в три финала - от Кот д'Ивоар през 1992 г. с дузпи и Египет през 2010 г., както и нова загуба от Кот д'Ивоар през 2015 г.