Левски победи националният тим на Узбекистан до 19 години с 4:1 на спортната база на хотел “GOLD CITY”.  Възпитаниците на Петър Хубчев реалзиира четири попадения през първото полувреме, но след почивката инкасираха един и разочароваха с представянето си. Още в 4-ата минута Мартин Петков откри за "сините", а в средата на първата част Здравко Димитров удвои преднината. Малко по-късно Насиру направи резултата класически. Преди почивката Марин Петков вкара нов гол за Левски. В началото на втората част Узбекистан успя да върне едно попадение чрез Хашимов.

Треньорът на Левски Петър Хубчев заложи на играчи, които получаваха по-малко игрови минути в контролите. Българският специалист е заложил и на шест момчета от школата. Това са Петър Иванов, Костадин Илиев, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Марин Петков и Мартин Петков.

"Сините" логично стартираха по-агресвино двубоя и веднага упражниха натиск над съперника. Марин Петков и Здравко Димитров опитаха да застрашат вратата на съперника, но бяха спряни. Впечатление правеше, че Ивайло Найденов отново действаше като ляв краен защитник. Явно след привличането на Деян Лозев Петър Хубчев е решил да използва младока отляво.

В 4-ата минута Насиру Мохамед проби по дясното крило и подаде към Мартин Петков в наказателното поле. Младокът овладя, залъга двама защитници и реализира в долния ляв ъгъл - 1:0.

След попадението Левски продължи да бъде по-активният отбор на терена. В тези минути Здравко Димитров опита с игра и по двата фланга да пробие отбраната на азиатците. От своя страна младия Костадин Илиев се намеси два пъти решително в наказателното поле.

В 14 -ата минута Петър Иванов улови топката след като Яракузиев нахлу в наказателното поле и стреля, но кълбото срещна крака на Мартин Райнов. "Сините" отговориха с удар на Марин Петков в ръцете на Юлдашев.

В следващите минути възпитаниците на Петър Хубчев играха припряно и често грешаха в последните метри на терена. В 22-ата минута Насиру проби в наказателното поле и опита пас към Здравко Димитров, но защитник на Узбекистан пресече и изчисти.

Две по-късно отново Мохамед  действа в пеналтерията на съперника и подаде около дъгата на наказателното поле към Филипе Нашименто. Португалецът веднага стреля, но Юлдашев улови.

В 27-ата минута вратарят Петър Иванов изведе зад гърба на защитата Здравко Димитров. Стражът на Узбекистан атакува крилото, но българинът го финтира. След това опита пас към нахлуващия на скорост ФИлипе Нашименто, но топката бе пресечена от бранител.

Три по-късно много активният от началото на мача ляв фланг на "сините" организира добра атака. Ивайло Найденов изведе зад гърба на защитата Мартин Петков, но нападателят бе в положение на засада.

В 33-ата минута Рахимберганов изпусна най-чистото положение за узбеките стреляйки от въздуха над вратата.

Левски отговори с бърза атака, която осигури чиста позиция на Насиру да стреля, но ударът му бе отразен от Юлдашев.

В 35-ата минута Левски удвои преднината си. "Сините" организираха добра атака. Насиру изведе Мартин Петков в наказателното поле. Нападателят веднага пусна около точката за изпълнение на дузпата, където Здравко ДИмитров с техничен удар в левия ъгъл реализира - 2:0.

В 40-ата минута за пореден път Насиру Мохамед получи отдясно. Този път крилото реши да не комбинира със съотборник и с изстрел в долния ляв ъгъл реализира за 3:0.

Две по-късно Левски вкара и четвърти гол. Мартин Петков подаде на границата на наказателното поле към Марин Петков. 16-годишпният талант овладя и с плътен удар вкара за 4:0.

На почивката треньорът на "сините" Петър Хубчев направи само една промяна по състава си. В игра влезе новото попълнение Стайн Спиеринс на мястото на Филипе Нашименто. От своя страна селекционерът на Узбекистан излезе с изцяло нова единайсеторка.

В началните минути на втората част на два пъти азиатците застрашиха вратата на Петър Иванов.

В 52-ата минута младият страж на "сините" се намеси решително след изстрел от фаул на капитан на Узбекистан. Вратарят изби топката, която влизаше точно под гредата.

Но три по-късно Иванов сгреши. При една върната към него топка, вратарят не успя да я овладее, от което се възползва Хашимов и реализира за 1:4.

Грешка последва и от младия Костадин Илиев минути по-късно, но азиатците не успяха да се възползват от ситуацията и отбраната на "сините" се справи.

В тези минути възпитаниците на Петър Хубчев действаха разконцентрирано, което водеше до положенията на Узбекистан. В 59-ата минута на мястото на Мартин Райнов се появи Янис Каргас. Това бе и първи двубой за годината за гръцкия бранител, който страдаше от контузия през последните седмици.

Темпото на игра постепенно спадна и головите положения пред една от двете врати липсваха. "Сините" не предприемаха по-активни действия и дори на моменти изчакваха своя съперник.

В 74-ата минута в игра влезе и Найджъл Робърта, който замени един от голмайсторите за Левски в този мач Марин Петков.

Минута по-късно столичани организираха добра атака. Спиерингс получи отдясно и веднага центрира в наказателното поле към Франко Мазурек. Аржентинецът стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на Узбекистан. В ответната атака за азиатците, Петър Иванов се намеси решително срещу нападател на съперника.

В 77-ата минута след самостоятелна акция на Здравко Димитров се стигна до удар, но вратарят на узбеките изби решително в ъглов удар. Минута по-късно стражът на Левски отрази ново голово положение пред вратата си, след като нападател на Узбекистан бе останал очи в очи с него.

В 82-ата минута Спиерингс намери добре отдясно Деян Лозев. Десният защитник на "сините" центрира около границата на наказателното поле, където Здравко Димитров нанесе удар от въздуха, но той бе слаб и вратарят на Узбекистан улови.

Три по-късно Спиерингс реализира попадение, но то бе отменено, след като нидерландецът бе в положение на засада. Веднага след това новото попълнение на "сините" се спречка с противник и дори му нанесе лек удар, за което бе санкциониран с жълт картон.

В 87-ата минута последва нова добра реакция на Петър Иванов, който отрази удар отблизо. Това бе и последното чисто положение пред една от двете врати.

На Левски предстои още една контрола на турска земя. В четвъртък "сините" ще премерят сили с украинския Олександрия от 14:00 часа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💙⚽️„Левски“ постигна трета поредна победа по време на контролните си срещи в турския курорт Алания. „Сините“, които днес играха със своя резервен екип, надделяха с 4:1 срещу селекцията на Узбекистан U19 на един от терените в спортен комплекс „Gold City“. Попаденията бяха дело на Мартин Петков, Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Марин Петков, а Хашимов намали на 4:1 в 53-ата минута. #ВсичкиЗаЛевски

A post shared by PFC LEVSKI / ПФК ЛЕВСКИ (@pfclevskiofficial) on

 

ЛЕВСКИ - Узбекистан U-19 4:1

1:0 Мартин Петков 4'

2:0 Здравко Димитров 35'

3:0 Насиру Мохамед 40'

4:0 Марин Петков 42'

4:1 Хашимов 54'

 

СЪСТАВИТЕ:

ЛЕВСКИ: Петър Иванов, Деян Лозев, Мартин Райнов (59 - Янис Каргас), Костадин Илиев, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Филипе Нашименто (46 - Стайн Спиерингс), Марин Петков (73 - Найджъл Робърта), Насиру Мохамед (59 - Франко Мазурек), Здравко Димитров, Мартин Петков

УЗБЕКИСТАН U-19Юлдашев, Каримов, Давронов, Солтанмурадов, Бегимов, Рахимбергенов, Буриев, Ибрахимов, Азимьонов, Абдусаломов, Яракузиев