Бившият футболист на ЦСКА Светослав Петров говори ексклузивно за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Петров анализира играта на ЦСКА при Стойчо Младенов и амбициите му като вече фен на "червените".

"Стойчо Младенов постепенно изигра своята роля и представянето в началото не беше на нивото от първите му мачове. Спомням си мачовете преди груповата фаза в Европа и последните такива. Може би контузиите, контузиите на Кери. Формата му беше много добра, той беше барометър за отбора. Лека-полека ще се върнат нещата. Вярвам, че подготовката, която предстои, то отборът ще покаже ниво през втория полусезон. Има много трудни мачове през този сезон обаче", започна Светльо Петров.

"Двата мача с Арда и Лудогорец ще бъдат много важни. При една победа за ЦСКА над Лудогорец първенството преминава в друга посока, но всичко минава и през победа срещу Арда. След загубата им от Локо София те ще са амбицирани за реванш. За стискането на зъби имам различно виждане. По наше време беше така, но сега не е така. Има моменти, в които трябва да проявиш воля и характер, но сега треньорът и медицинският щаб на ЦСКА си знаят най-добре. Аз като треньор не бих рискувал футболист за мач или тренировки, ако има риск за неговото здраве и по-нататък в кариерата му. Ако има такива предпоставки, никога не бих си позволил да го рискувам, без значение колко е важен мачът", каза още бившият халф на ЦСКА.

LAP.bg
32 снимки

"Със сигурност сега е моментът на ЦСКА, тъй като никой не очакваше този резултат на Пирин срещу Лудогорец. Дори при негативен резултат, не всичко е свършило, тъй като предстоят още мачове. После има дербита и предпоставки за настигане на Лудогорец, а дори и смяна на водача в класирането".

"Факт е, че е много тежка подготовката при Младенов. Не само тя, а и седмичният цикъл. Ние това се шегувахме наскоро с бивши колеги, които сме играли, че имаше една реплика от негова страна - "Не се притеснявайте, тренировката е тежка, но умрели няма". Ще има промяна, но за двете години времената се промениха много от нашето време. Има други фактори, от които зависи ЦСКА да "бутне" Лудогорец, тъй като те няма да стоят и да чакат ЦСКА. Лудогорец ще вземе мерки, засилване на състава, но ще бъде интересно. Дано ЦСКА да успее, дано си построи нов стадион и да се подобри нивото като цяло. Мисля, че всички го искат това", констатира някогашният №14 на "Армията".

"Левски е полужив игрово и полумъртъв финансово. Съвременният футбол е бизнес, макар тук да е различно от водещите страни във футбола, но трябва да се опитаме да мислим така и после за останалите неща. Всички клубове трябва да видят базите си, стадионите си. После идва играта. Неслучайно и Мъри Стоилов акцентира върху базата и терените. Трябва оттам да се започне. Наскоро бях на Панчарево и съм приятно изненадан как са се подобрили там нещата. Вътре всичко е прекрасно и да ти е приятно да играеш и тренираш и чак след това да говорим за игра. Реално няма как да построим къщата".

Антон Узунов
65 снимки

"Развитието и атмосферата от един клуб са различни от всички предишни национални селекционери от сега. Това оказва влияние. Ако трябва да говоря за България, мисля, че темата е по-дълбока. Смятам, че ако изключим резултата от мача с Италия, всичко останало беше в наша вреда. Един-два мача можем да спечелим позитивни резултати, но в дългосрочен план трябва да има голяма промяна в играта на националния отбор. Необходима е промяна, тъй като не вървим в правилната посока. Ако имаме шест отбора в Лига Европа, за всички ще е добре. Въпросът е защо си заравяме главите в пясъка и си казваме, че всичко е топ", акцентира Петров.

"Промяна не виждам в БФС. Ако се афишират такива неща, би трябвало в момента, който станеш президент, да стартираш. Минаха няколко месеца - то всичко е по старому".

"Искам ЦСКА шампион и с нов стадион. Не мога да избера едно от тях", завърши Светослав Петров.