ЦСКА 1948 постигна комфортна победа с резултат 3:1 в гостуването си на Септември София в столично дерби от 26-ия кръг в родната efbet Лига. Всичко стартира в заключителните моменти на първото полувреме, когато Ивайло Чочев откри в 38-ата, а Бирсент Карагарен удвои в 41-ата минута.

В последната минута от редовното време на първата част Педриньо си отбеляза автогол и така върна домакините в срещата, преди Чочев да вкара второто си попадение в 52-ата минута и по този начин да оформи крайния резултат.

Startphoto.bg
80 снимки

Мачът стартира мудно, но "червените" взеха превес към края на първото полувреме и, въпреки че допуснаха попадение, през втората част продължиха да доминират и не допуснаха да бъдат изненадани неприятно. Звездата на тима - Ивайло Чочев, пък продължава да води убедително в класацията при голмайсторите, след като днес реализира 18-ото и 19-ото си попадение.

Така ЦСКА 1948 събра 54 точки на третата позиция и има десет аванс пред Левски, който е с мач по-малко, докато Септември е 13-и с 22 пункта. В следващия кръг "червените" приемят Локомотив Пловдив, а Септември гостуват на Спартак Варна. 

LAP.bg
65 снимки

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Срещата стартира в спокойно темпо с лек превес на домакините. Първият удар обаче беше отправен от гостите в десетата минута, когато Педриньо центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Ивайло Чочев стреля с глава, но много неточно в аут.

Две минути по-късно Септември пропусна невероятен шанс да открие резултата. Георги Русев загуби топката в половината на Септември и Петър Чуич моментално пробва извеждащо подаване за Мартин Петков на десния фланг, който избяга от Елитон в наказателното поле и стреля ниско към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Даниел Наумов.

"Червените" опитаха да се настанят в половината на домакините в следващите минути, но така и не успяваха да стигнат нещо по-интересно пред вратата на Димитър Шейтанов.

В 29-ата минута обаче ЦСКА 1948 създаде първата си релана голова ситуация. Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар в наказателното поле, където Чочев беше изпуснат и нанесе отличен удар с глава, но Шейтанов успя с върха на пръстите да отклони топката в лявата си греда и да предотврати сигурно попадение. Впоследствие кълбото беше изчистено.

Натискът на гостите даде резултат в 38-ата минута, когато те откриха резултата чрез Чочев. Полузащитникът отбеляза фантастично попадение директно от пряко свободен удар от около 20 метра и заби топката в левия ъгъл на Шейтанов, който нямаше как да се намеси – 0:1.

Само три минути по-късно ЦСКА 1948 стигна и до втори гол. Парвиз Умарбаев центрира от корнер на първа греда, където Бирсент Карагарен стреля отлично към вратата с глава от границата на вратарското поле, Шейтанов докосна топката, но нямаше да я избие и тя попадна в мрежата му за втори път – 0:2.

В последните секунди на редовното време на първата част Септември се върна в двубоя, но не и без доза късмет. Симеон Александров центрира от корнер във вратарското поле, където топката удари Педриньо, който не я видя от играчите пред него и я тя се насочи към вратата му. Даниел Наумов също не успя да се намеси и така резултатът беше намален – 1:2.

Седем минути след старта на втората част ЦСКА 1948 отново си върна аванса от две попадения. След изпълнение на странично хвърляне отдясно по атаката на тима Георги Русев игра с глава за Чочев, който пое топката, никой от футболистите на Септември не му се противопостави и халфът отправи несилен, но доста точен изстрел по земята от сериозна дистанция, който се спря в долния ляв ъгъл на Шейтанов – 1:3. Вратарят също можеше да се намеси по-добре в ситуацията. Малко след това обаче голмайсторът в efbet Лига получи контузия и напусна терена. 

В 65-ата минута домакините имаха нелош шанс отново да се разпишат. Мартин Николов центрира отляво към наказателното поле, но силният вятър промени летежа на топката, което обърка Елитон и Ангел Лясков, след което тя попадна в Мартин Петков, който реши да завършва от въздуха от дъгата пред пеналтерията, но кълбото премина малко над напречната греда на излезлия също напред Наумов.  

Гостите отстъпиха инициативата на опонента и в 72-ата минута Красимир Станоев шутира от дистанция пред наказателното поле, но беше блокиран. Топката обаче се върна в него и от същата дистанция нанесе нов удар, който беше силен, но прелетя на сантиметри над напречната греда на Наумов.

Седем минути по-късно Радослав Кирилов получи на левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира, но над вратата.

Шест минути преди края на редовното време Русев центрира от корнер на далечната греда, където Симеон Петров беше изпуснат от Николов и стреля с глава, но в аут.

В последните минути ЦСКА 1948 вдигна отново оборотите и в 85-ата Русев мина безпроблемно покрай Асен Георгиев отляво и предостави кълбото на Октавио, който стреля пред дъгата на пеналтерията, но Шейтанов докосна топката и изби удара в долния му ляв ъгъл в корнер.

Малко преди изтичането на редовното време в игра след операция се завърна Александър Колев, който замени Светослав Диков.

До края не се случи нищо по-интересно и срещата завърши при този резултат.


FT ⚽ | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ – ЦСКА 1948  1:3

0:1 Ивайло Чочев 38'

0:2 Бирсент Карагарен 41'

1:2 Педриньо (автогол) 45'

1:3 Ивайло Чочев 52'

efbet Лига, 26-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (3-5-2): 21. Димитър Шейтанов – 24. Стефан Милич, 5. Асен Георгиев (к), 26. Константин Чешмеджиев - 6. Атанас Кабов, 18. Петър Чуич, 20. Красимир Станоев, 25. Себастиан Якубяк, 13. Мартин Николов - 3. Мартин Петков, 17. Симеон Александров   

Резерви: 1. Иван Василев (вр), 7. Айкут Рамадан, 9. Валентин Йосков, 15. Влатко Стояновски, 10. Димитър Костадинов, 23. Йоан Гаврилов, 4. Иван Арсов, 11. Мартин Ачков, 14. Мартин Стоянов

Старши треньор: Светослав Петров

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 29. Даниел Наумов (к) – 19. Стив Фуртадо, 87. Симеон Петров, 14. Елитон, 16. Сидклей Перейра - 18. Ивайло Чочев, 39. Парвиз Умарбаев - 11. Бирсент Карагарен, 10. Георги Русев, 8. Педриньо - 55. Светослав Диков

Резерви: 33. Генадий Ганев (вр), 9. Александър Колев, 4. Ангел Лясков, 28. Емил Ценов, 24. Лазар Марин, 7. Марио Топузов, 58. Октавио Мантека, 99. Радослав Кирилов, 22. Реян Даскалов

Старши треньор: Тодор Янчев


Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София