Наставникът на ЦСКА - Стойчо Младенов, коментира широк кръг теми около клуба и родния футбол в изявлението си след двубоя срещу Ботев Пловдив, завършил с поражение с 0:2.

Антон Узунов
100 снимки

„Не мога да кажа, че Ботев надигра ЦСКА. Отбелязаха голове при две ситуации, първият дойде след статично положение. Вторият гол беше дело на фантастичната класа на Неделев. Оттам насетне бяхме много неефективни във фаза атака, за да си използваме шансовете. Мисля, че дузпата на Гарсес е 100-процентова. Биха ни без чисти шансове. Доминирахме през втората част, но не намерихме пътя към гола“, започна специалистът.

„В поредица от мачове сме неефективни в атака. Работим много в завършващата фаза, но в няколко поредни мача не се получава. Ще видите, че игрово доминирахме днес през цялото време, но тази неефективност реши мача“.

„Цяла седмица Йомов и Кери са болни. Томас и Тибо Вион също. Това беше причината да не са в групата“.

„ЦСКА винаги излиза от ситуациите в най-трудните моменти. Отговорът трябва да дойде с победи. За съжаление загубихме най-класния ни играч Матай. Надявам се да не е чак толкова тежка травмата. По всяка вероятно ще е аут за сезона“.

„След като не побеждаваме в моментите, в които трябва да го направим, значи нещо куца. Най-малко се притеснявам за поста си. Доста устойчив съм психологически, не се плаша от уволнение. При най-малкия негативен резултат те се нахвърлят върху мен, защото съм ги мачкал дълго време. Критики няма към Лудогорец, когато направи равен. ЦСКА е нещо велико, най-популярният клуб в България. Нормално е да има повече напрежение и да се пише повече. Всичко е целенасочено, но е болно, че нашите цесекари мачкат футболисти и треньори. Вижте при Левски как е – всичко е обединено зад каузата. При нас цари разединение. За да се стигне до победата, се минава през много дълъг път на можене“.

„Аз съм професионалист и гледам всичко професионално. Ще се борим, докато има и минимален шанс за титлата. Това е в ДНК-то ни, въпреки че това ДНК беше нарушено в последните години в не малка степен“.

„Моите думи срещу футболистите имат за цел да събудят даден състезател. Това са психологически моменти. Не може само да ги тупаме по рамото. Както към мен има критика, така и към тях има. Необходимо е те да се стремят да си подобряват индивидуалната класа. Докато има теоретичен шанс, сме в играта“, завърши Стойчо Младенов.