Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, сподели мнението си за победата с 2:0 над Арда, като коментира състоянието на своите футболисти, плана, по който се работи в клуба и избраниците на националния селекционер Младен Кръстаич за предстоящите мачове от Лигата на нациите.

„Доволен съм как отборът влезе в мача. Имахме контрол върху ситуацията. Имаше желание във футболистите. Продължаваме да изпитваме затруднения в точността на завършващия удар. През второто полувреме поотпуснахме контрола на топката, но нямаше ситуации пред нашата врата. С оглед мача в четвъртък отборът изглеждаше добре физически. На фона на тежката седмица съм доволен от желанието, амбицията, динамиката на футболистите. Имаме проблеми, върху които продължаваме да работим, можем да ги решим само с работа и търпение, а именно завършващият пас и завършващият удар. Иначе като контрол на мача и ситуацията на терена нямаме проблем“.

Десислава Комарова
52 снимки

„Футболистите трябва да свикнат да играят с тези емоции. Но не видях някаква умора или унилост. Да, имаме доста къде да подобряваме, защото влизаме в изключително сериозни мачове и очаквам спадове от този млад отбор, не само победи. Това ни е стилът и начинът на работа, които сме си избрали. Това е стратегията, която сме избрали, за да може Левски да изглежда както трябва във всички пера, не само футболно, а също така спортно-технически и финансово. Така че продължаваме да работим“.

„Не е моя работа да коментирам избора на националния селекционер. Това, което видях, са предимно млади играчи. Той има право да избере които си иска играчи. В момента ще изиграем два мача от Лигата на нациите без никакво значение, така че от тази гледна точка е добре младите да бъдат тествани в бойка обстановка. Българският футбол, също като Левски, трябва да се опита да предложи нещо ново. Когато дойдат важните мачове, селекционерът, предполагам, ще избере играчите, които са най-добри. Никой не ме питал за състояние или форма на играчите, те са ги наблюдавали. Аз лично одобрявам избора, защото ще се даде шанс на някои млади играчи и да видим какво им е нивото“, заяви Стоилов.