Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, остана доволен от представянето на своя тим по време на сгъстения цикъл от мачове през изминалата седмица. „Сините“ надиграха Ботев Враца и Арда, а в четвъртък изнесоха много силен мач срещу Лудогорец, но не успяха да спечелят Суперкупата.

Днес столичани надвиха с 2:0 Арда и записа пета поредна победа в първенството. В тази серия „сините“ не допуснаха гол.

Стоилов заяви още, че към отбора вече пристигат оферти за конкретни играчи на стойност милиони, които обаче клубът ги отказва.

Десислава Комарова
90 снимки

„Доволен съм как отборът влезе в мача. Контролирахме играта през първото полувреме, но може би трябваше да отбележим още един гол, за да бъдем по-спокойни. Още се затрудняваме с последния удар и последното подаване, но имаше желание и агресия. През второто полувреме изпуснахме контрола, но това не доведе до ситуации пред нашата врата“.

„С оглед на тежкия мач през седмицата, това не е нещо неочаквано. За 7-8 дни изиграхме три мача и съм доволен“.

„При нас всички футболисти могат да бележат и имат нужните качества. Ще решим проблемите само с работа и търпение, тъй като това е отборът, с който ще работим до нова година“.

„Търпеливо работим с младите, опитваме да ги развиваме. Към тях очакванията и изискванията са твърди високи. Като изключим Ивелин и Георги, другите са до 25 години. Имаме изключително млад отбор, който трябва да развиваме. Затова се притеснявам от време – навреме за крехкия отбор. Момчетата се стараят. Всеки трябва да добави доста малко, за да направи отборът по-голяма крачка. Знам нашите възможности, затова съм много внимателен в обещанията. Ивелин днес изглеждаше добре. Имах притеснения за Георги Миланов, защото имаше и COVID. Съхранихме го, влезе накрая“.

Десислава Комарова
52 снимки

„Сухите мрежи много пъти се дължат на това, че трябва да работим изключително много в защита. Трябва да продължим да работим и надграждаме“.

„Сега имам вариативност в средната зона и атака. На никой нищо даром няма да дам. Всеки трябва да се бори за мястото си. Сега е прекалено крехка конкуренцията“.

„Противниците досега не бяха от нашата класа, но преди се мъчихме срещу такива съперници. Сега побеждаваме с лекота. Левски има по-важни неща, отколкото да вземе някой играч“.

„Декември месец имахме 0 лева оферта за футболистите ни. Левски вече си позволява да отказва милионни оферти в евро. Това е добър атестат, че в клуба вече се работи както трябва. Имаме милионни предложения, някои ги отказвам. Към всички млади играчи има всекидневен интерес. На този етап няма оферта, която да е приета. На този етап явно не се налага да продаваме“, заяви Стоилов след двубоя.