Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния мач с Пирин от 5-ия кръг в efbet Лига. Според него гостите от Благоевград разполагат с добър отбор, а играчите на Левски още са в процес на възстановяване след двубоя с Хамрун в Малта от Лигата на конференциите. Той заяви още, че Левски не може да си позволява слаби игри и загуба на точки.
 
“Има време да почиват футболистите. Ще играят тези, с които мислим, че можем да спечелим мача. Имаме малко повече възможност да избор, след като се върнаха някои контузени. Отборът трябва да се представи по най-добрия начин пред собствена публика. Мисля, че футболистите са наясно, че Левски не може да си позволява слаби игри или да губи още точки в първенството. Футболистите нямат избор за лъкатушене. Аз симпатизирам на Пирин, тъй като играят предимно местни играчи. Отбор, който играе уверено и комбинативно. Отбор, който иска да играе футбол и си заслужава мястото в елита.

Отборите, които са евроучастници, трябва да избират дали да имат възможност да преместят някои мачове. Казвал съм и преди мнението си. Естествено разбирам и колегите, които са недоволни от отлагането на мачовете, тъй като може да им се насъбере доста време без официален двубой. След като правилата са такива и сме се възползвали и ние, и други отбори това е ситуацията. Мачовете в Европа са важни.
 
Ние тренираме различни схеми. В зависимост в какво състояние се намират футболистите, ще решим преди мача как да играем. Умората на младите футболисти може да бъде само в главите, а не толкова в тялото. Ивелин Попов все още не е готов да влезе в игра”, заяви на пресконференцията Стоилов.