Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, бе гост в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той коментира представянето на "сините" през изминалата година, както и бъдещето и целите пред отбора. Мъри призна за какво съжалява най-много през отиващата си 2023-а година и за какво ще се бори Левски през следващата.
 
ПРЕДСТАВЯНЕТО
В последния месец и половина отстъпихме като резултати, но държим добро ниво като игра. Показваме агресивен и атакуващ футбол, който отива на името на Левски. Стадионите са пълни, хората харесват и обичат този отбор. Започнахме тази година под надслов първо да сглобим отбора, но прескочихме доста етапи и така стигнахме до трофей след много добри игри и победи над Лудогорец и ЦСКА. Имахме добри изяви и в Европа, но дойде отпадането от Хамрун, което може би е грешка на растежа. Трябва обаче да решим този проблем, за да бъдем голям отбор, какъвто е клубът.
Ако има нещо, за което да съжалявам, безспорно това е отпадането от Хамрун. Играхме добре, но футболният бог не беше с нас. Нямаше обаче отлив на на публиката, нито негативизъм в отнощенията между отбор и привърженици.  
Налице е голяма сплав отбор - фенове - клуб и тя не  бива да се нарушава. Ако бъдем почтени и честни, ако  отборът се старае да играе красиво, привържениците ще простят и загуби. Няма да е лесно и през следващата година, защото има клубове с много по-големи бюджети.
Според мен и отборът, и ръководството надградиха пред тази година. Затова не мога да кажа кой се е справил по-добре. Левски беше отбор, който губеше през мач на Герена и беше надиграван, докато сега има коренна промяна. По отношение на организацията и финансите клубът също направи огромен скок. 
 
ПРОБЛЕМИТЕ  
Дойдоха най-вече от контузиите, които ни преследваха. Затова исках да привлечем нов играч на мястото на Шеху. Ще работим да подобрим футболнатата си увереност и най-вече пред гола. Трябва да се замислим и за дузпите, които бяха черна прокоба за нас тази година.
Продадени са над 6 500 карти на стадион "Георги Аспарухов" и това ме радва, защото явно футболът носи радост и удоволствие на феновете. Нашите привърженици имат различно мислене - подкрепят отбора, не гледат само резултатите,  а и това, което се прави.
 
НАЙ-ДОБРИЯТ МАЧ 
Отборът изигра доста добри срещи, но с Лудогорец и ЦСКА показахме прекрасно лице. Не бих искал да забравя и двата мача с ПАОК. Успяхме да прекъснем  негативна серия срещу ЦСКА, радва ме, че бяхме равностойно на Лудогорец, а на моменти показахме и по-добро лице. 
 
ГРЕШКИТЕ 
Грешките на отбора са на треньора. Поне аз ги приемам така. Не бяха малко през годината. Критиките към играчите са в съблекалнята, извън нея трябва да са към мен. Оказа се, че твърде бавно изчистваме грешките и това беше основния ни проблем. Това не се дължи на липсата на качество или на централен нападател след контузията на Бари. Трябва повече да мислим на терена.
 
РИКАРДИНЬО
Не обичам да давам предварително оценки, новите  трябва да си защитят името на терена. Очаквам от него да донесе бразилска любов към играта, както и динамика и желание. Рикардиньо е само на 21 години и след време Левски може да спечели от него. Иска ми се той да  материализира възможностите на отбора, но и от нас зависи как ще се представи той. 
 
ТРАНСФЕРИТЕ
На 1-и януари тази година имахме оферти за 0 лева. Сега в момента имаме милионни оферти в евро. Това е показателно за израстването на клуба във всяко едно направление. Ако се продаде някой от играчите, трябва да мислим за заместници, а това в момента е немислимо, защото бюджета е стриктно фиксиран.
Имаме играчи, които имат потенциал за развитие. Високите изисквания към младите са с цел те да са  готови за следващата стъпка към чужбина. 
На този етап нямаме набелязани играчи за привличане. Взехме Рикардиньо заради травмата на Бари. Ще реагираме през януари, ако някой все пак бъде продаден. 
 
БЪДЕЩЕТО
Има три варианта Левски да бъде спасен. Първият и най-реален е да дойде богат инвеститор или собственик. Вторият са феновете, които показаха, че могат да помагат на клуба. Третият е чрез заеми да се изчистят задълженията на клуба.
Сираков е собственик и той ще одобри смяната на собствеността. Аз вече казах, че ще дам възможност на новите хора, ако има такивя, да си изберат спортно- техническо ръковоство. Ако искат, ще седна на масата да разговаряме, в противен случай пак ще съм на стадиона, но в Сектор "А". Никога няма да съм пречка Левски да бъде спасен.
 
ЦЕЛИТЕ 
През пролетта ще преследваме участие в евротурнирите, а от лятото влизаме в борбата за титлата, без значение дали ще има промяна в собствеността.
Пожелавам си през 2023-та да доминираме на терена, а  феновете да продължат обичат и да помагат на клуба. Само заедно можем да направим Левски отново велик.