Христо Стоичков внесе 3000 лева в дарителската сметка на ЦСКА, включвайки се в кампанията за събиране на пари за изплащане на загубени дела срещу бивши футболисти. Сумата е внесена от негов приятел, тъй като Камата в момента е на тур за интервюта със суперзвезди из Европа и не може да го направи лично, пише Труд.

"Дарение от Христо Стоичков - завинаги един от вас", е записано като основание за внасяне на парите.

ЦСКА ще очаква още много повече, когато Левски се изплати на най-успелия български футболист. На 16 септември Стоичков внесе жалба до лицензионната комисия на БФС срещу "сините" от името на своята школа в Барселона. В нея той претендира за 40 000 евро за нападателя Божидар Краев, който тръгна от нея, а после Левски го продаде на Мидтиланд, но не внесе задължителния от ФИФА процент на първия му клуб. Жалба има и от шефа на академията в Испания.

"С настоящата молба сезирам Лицензионната комисия, като моля при извършване на финансовия мониторинг да упражните правомощията си и да наложите санкция на Професионален футболен клуб "Левски" АД поради наличие на финансови задължения към клуба на футболна академия "Христо Стоичков" в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени компенсации за обучение на футболиста Божидар Краев - пише в жалбата. - В периода 2008-2009 и 2009-2010 г. този футболист е играл в Академията в младежките формации U12 и U14. През 2014-а, преди да е навършил 23 години, той сключи първи професионален трудов договор с "Левски", който като клуб, от своя страна, трябваше да заплати компенсация за обучение на всички предходни клубове, включително и на нас, в които ефективно е играл Краев. Неизплащането на дължимото по-горе задължение поражда у нас правен интерес от подаване на настоящата жалба, поради което моля да разгледате и упражните правомощията си."

Стоичков отново попита как Левски получава лиценз от БФС, след като толкова дълго задължението към неговата школа виси. Кавалерът на "Златната топка" обеща, че, когато "сините" се изплатят, всички пари ще отидат в дарителската сметка на ЦСКА.