Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич сподели пред журналисти първите си впечатления от лагера в Панчарево и разкри целите на отбора за оставащата част от лятната подготовка. 

"Първо трябва да се опознаем, да изградим добра атмосфера в състава. Футболистите трябва да се запознаят с моите правила, да се адаптират към изискванията ми. От добрата атмосфера в отбора зависят и нашите резултати. Последните пет дни момчетата тренираха в много добро настроение. Това е една добра основа за добри резултати. Искам да изградим ядро и тогава ще влезем по най-добрия начин в подготовката", коментира Стипич.

startphoto.bg
33 снимки

Той потвърди, че Георги Минчев е сред трансферните цели, както и че се работи сериозно по селекцията.

"Всеки очаква нови попълнения. Фокусирани сме върху футболистите, които имаме. Искаме да се запознаем с техните силни и слаби страни. Имаме варианти, но е важно да се анализираме възможностите на настоящия състав. Георги Минчев е в нашия радар. Гледаме и други български футболисти, защото това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите. Много скоро ще представим нови играчи", каза Стипич.  

Неясно остава бъдещето на Иван Турицов, който все още е част от отбора.

"Иван Турицов е все още в ЦСКА. Той е желан от други клубове. Понякога човек има нужда да си изчисти главата, за да вземе най-доброто решение", каза хърватският спец.

"Трябва да вървим крачка по крачка, да изградим една здрава основа, с която да можем да побеждаваме. Всеки гол, всяка победа e важна, защото вдига настроението при футболистите, феновете, медиите", каза треньорът.

"Всичко започва от мен като треньор и нещата зависят от мен. Трябва да убедя футболистите в моите виждания. Трябва да се концентрираме върху работата, да изпълняваме целите си, да вървим към тях, не искам да търся извинения, че няма да играем на нашия стадион. Вече 18 години съм във футбола и никой клуб не е перфектен. Щастлив съм, че съм тук, знам как да работя, да намеря правилния път, за да се справим с всички препятствия, които ще срещнем", допълни той.