Бившият капитан на националния отбор на България - Стилиян Петров, сподели преди Конгреса, че днес ще стане ясно дали екипът на Бербатов е спечелил доверието на клубовете. Той застана пред камерите заедно с Мартин Петров. Двамата са част от екипа на Димитър Бербатов.

"Хубаво е, че Конгресът ще се предава на живо. Трябва цялата зала да се снима. Добре е, че хората ще станат свидетели на този ден. Иначе очакваме победа, какво можем да очакваме”, сподели Мартин Петров.
 
"Клубовете трябва сами да избират президента на Българския футболен съюз, дали сега, дали в бъдеще. В това да имат свободен глас, да бъдат свободни и да гласуват за българския футбол, за правилния човек. Реално това е най-голямата промяна в българския футбол. Българският футбол да се успокои и да покеже, че иска да работи в правилната посока", заяви пък Стилиян Петров.

"Днес ще видим. Ако българският футбол иска да си продължава по същия начин, ще си продължи. Ако иска да види нещо различно, ще гласува. Ние сме се срещнали с абсолютно всички клубове, видели сме, чули сме техните проблеми, показали сме уважение от най-малките, до най-големите, така че те ще си преценят. Ако преценяват, че тази система трябва да си работи по този начин, то ще си продължи.

Да се надяваме, че клубовете вече са узрели и ще помислят за бъдещето на младите таланти, както момчета и момичета, родители, фенове и хора, които се занимават за българския футбол.

Истинските конкуренти са Георги Градев, Жоро Захариев и Манол Иванов", добави Петров.