Членът на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов отдаде дължимото на починалия вчера бивш президент на футболната централа Христо Данов.

Според Стефанов след началото на демокрацията държавата се е оттеглила, това се е отразило негативно на националния отбор и накрая тимът може да стигне до нивото на Гибралтар, който снощи бе победен с 3:0 на националния стадион "Васил Левски" в контролна среща.

"Бях в много добри отношения с Христо Данов. Един етичен, възпитан човек. Дано сега е някъде на по-добро място и царство му небесно! В Ботев Пловдив Христо докара големи имена. Търсеха се бързи успехи. И аз съм допускал тази грешка в началото. Много хора оставиха пари във футбола, но не оставиха следа - свършват парите, разпада се отборът, разбягват се играчите, всичко е забрава. През годините сме говорили с Христо, бяхме приятели", сподели президентът на Славия.

"При него постигнахме най-големия успех в българския футбол, но този успех е резултат от работата и политиката на държавата преди 1990 година. После, когато държавата се оттегли, отидохме от втора в трета урна, после в четвърта урна, накрая може да стигнем до Гибралтар", добави той пред колегите от "Марица".