Треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев коментира поражението с 0:2 от Арда на „Колежа“. Той отдаде лошото представяне най-вече на напрежението. Също така специалистът си пожела нови попълнения и то възможно най-скоро.

„Изключително неприятна загуба на нашия отбор. Лошото е, че не отговорихме по никакъв начин на подкрепата от трибуните, трябва да се извиним на хората. Изключително вяло първо полувреме. Трябва доста бързо да сменим чипа в главата си и настройката за мачовете, тези елементарни грешки да се изчистят. Лошото представяне оказва влияние. Аз виждам как футболистите тренират и какво правят, а като дойде мач все едно излизат други хора. Повечето ни футболисти имат много качество, но се изисква да го показват и в официални мачове“, сподели Генчев след срещата.

„Един от опитните футболистите, който от подготовката се изявява като лидер. Имаме доста млади футболисти, имаме нужда от някой лидер, какъвто е Янис, за да поведе другите момчетата. Това, което показахме през първото полувреме не трябва да се повтаря повече“, допълни той.

start-photo.bg
23 снимки

„Вижте ние имаме концепция как трябва да изглежда нашия отбор, тренираме по определен начин, Костас има само три тренировки и няма как да започне като бек, затова трябва да връщаме Акере. Затова се получават тези размествания, ние добре знаем местата на футболистите“, каза още наставникът на "канарчетата".

„Със сигурност се нуждаем от подсилване, имахме разговори с г-н Зингаревич, дано стане скоро. Някои за назад с подготовката. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Една победа ще повлияе добре на всички. Всеки мач е добър шанс, ние вече изпуснахме 4. Трябва да изчистим главите си и да се настроим най-добре за мача в Пазарджик, за да си тръгнем с трите точки. Отборът имаше лош сезон през миналата година, когато започнаха да играят на този стадион записаха няколко лоши резултата и това доведе до напрежение. Ако го премахнем, отборът ще изглежда много по-различно и добре. Сега футболистите не показват и 30% от възможностите си“, заяви Станислав Генчев.

„Аз имах разговори с феновете, най-малко съм очаквал, че след загуба целият стадион ще скандира моето име. Получихме подкрепа, опитаха се да вдигнат футболистите. От нас се изисква да им се отблагодарим с резултати и игра. Ние сме големи длъжници“, завърши той.