Станислав Генчев даде пресконференция преди предстоящото гостуване на Левски на Спартак Варна, като коментира както текущата ситуация в първенството, така и подготовката на отбора.

"Съмнявам се, че Спартак ще играе по различен начин. Който и треньор да дойде, не може да направи големи промени за два дни. Предполагам, че ще се придържат към същия начин на игра и същите състезатели. Искам от моите футболисти да са концентрирани и да играем нашата игра. Ако футболистите спазват изискванията ни, ще излезем победители от мача. Единствено Митков няма да е на разположение, защото получи травма. Пламен Андреев днес или най-късно утре ще финализира трансфера си във Фейенорд. Офертата дойде много изненадващо за нас. Трудно можем да реагираме да купим нов вратар. Ако има възможност, ще реагираме, ако пък не – ще разчитаме на вратарите ни."започна Генчев.

„В момента ЦСКА са печеливши от ситуацията. Когато се знае, че има концерти, трябва да се предвиди това по-рано. Налага се ние и Ботев да играем по 4 гостувания, и има предложение да се сменят мачовете и през втория полусезон да има 4 поредни домакинства, за да има равнопоставеност,“ коментира Генчев.

Треньорът на Левски засегна и въпроса за представянето на своите играчи в последния мач срещу Хебър, където е възможно да е имало подценяване. „Футболистите тренират сериозно всяка седмица. В мача с Хебър може да се е получило подценяване, но аз изисквам много от футболистите и да дават всичко от себе си, защото знам, че могат. Ако не могат, няма да изисквам. Всеки, който тренира и показва желание да играе, ще получи шанс,“ заяви Генчев.

Говорейки за предстоящия мач във Варна, Генчев изрази надежда, че след мача фокусът ще бъде върху футболните качества на играта, а не върху съдийските решения. „Атмосферата ще е много добра във Варна. Надявам се след мача да не говорим за съдията, а за футболните достойнства,“ каза той.

Треньорът подчерта, че паузата за националните отбори ще бъде полезна за Левски, като даде възможност за допълнителни тренировки. „Паузата за националните отбори ще ни се отрази добре. Ще наблегнем на двуразови тренировки и ще подобрим много неща,“ заяви Генчев.

Относно състоянието на играчите, Генчев сподели, че Матей е напълно здрав и тренира със съотборниците си, а Иван Андонов се завръща от утре и ще бъде включен в групата за мача. „Матей е напълно здрав и тренира със съотборниците си. Иван Андонов се завръща от утре, ще разчитаме и на него и ще попадне в групата за мача,“ информира треньорът.

Генчев също така подчерта, че Левски няма да подценява Спартак Варна и че отбора му ще излезе с ясен план за победа. „Не разчитаме противникът да е слаб, а ние да сме добри и да победим. Знам къде Спартак има слабости и ще се възползваме. Всяка треньорска смяна винаги носи положителен заряд на отбора,“ добави той.

В заключение, Генчев потвърди, че Левски ще излезе с три централни защитници и няма да променя схемата си на игра, независимо от противника. „Ние ще излезем с 3 централни защитници. Няма да сменя схемата без значение срещу кого играем. Те трябва да се съобразяват с нас. Най-важна е отборната игра,“ завърши Генчев.

подкрепя българския спорт