Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира в интервю за NOVA NEWS ситуацията със стадионите на българските отбори. Относно концесията на „Георги Аспарухов” Илиев потвърди, че има желание от страна на Левски да подпише.

„Истината е, че не е в напреднала фаза. Доколкото аз съм запознат, собствеността върху стадион „Георги Аспарухов” е на Общинската администрация на София”, каза Илиев.

„Министерството на младежта и спорта ще подпомага и би подпомогнало всеки един футболен клуб, стига да е в рамките на възможностите му, разбира се. И другото много важно е, че аз като министър вече успях да обходя няколко стадиона, да се запозна с тяхното състояние, да разгледам докъде са, как са нещата. Това, което мога да кажа, е, че има сериозен напредък на стадиона на Ботев в Пловдив. Стадионът на Локомотив, стадионът в Стара Загора, успях да разгледам също на Берое. Това са клубове и те трябва да се грижат основно за тяхната инфраструктура и за начина, по който се менажират съоръжения”, каза Илиев.

Относно стадиона на ЦСКА - „Българска армия”, министърът потвърди за проекта, че е на стойност 80-90 милиона.

„Държавата дава доста пари за спорт. Разбира се, те никога няма да стигат. Важно е да кажем, че това е програма за финансово подпомагане, а не за 100% обезпечаване на всички нужди. Така че аз приветствам федерациите, клубовете да търсят и други варианти за финансиране, защото това, което аз забелязвам, е, че националните програми се изчерпват винаги на 100%. В същото време обаче има много европейски, международни програми, които буквално от тях ползваме, както се каже, някакви минимални възможности”, каза още Илиев.