Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред TuttoJuve.com за положението в България след падането на извънредното положение и рестарта на шампионата. Италианецът сподели мнението си и за младите попълнения при „бианконерите“.

„Ситуацията е България е като в Италия, въпреки че има по-малко инфектирани. Започнахме да тренираме на в групи от четирима, възползвайки се от трите терена, с които разполагаме. Правителството планира да рестартира футбола на 5 юни. Ще видим, дали условията позволяват да се стартира отново. Ситуацията остава сложна, но поне трябва да се опитаме“, каза Джарета.

„Съществува проблем с поемането на отговорност и от щабът не искат да вземат решение, ако има положителен резултат на футболист за COVID-19. Сега се тестват хора от фабриките и другата заетост. Не виждам защо футболът трябва да бъде освободен от това. Мисля че все още има дебат по темата“, каза спортният директор на „червените“.

„Според мен Деян Кулушевски е роден за схемата, която налага Маурицио Сари. Той има мощна мускулатура и притежава страхотен изстрел. Ще бъде полезен на Кристиано Роналдо“, каза Джарета.