Халфът на Левски Стайн Спиерингс говори в „Дома на футбола“ по DIEMA SPORT за предстоящото дерби с ЦСКА. Нидерландецът говори за работата с новия треньор на „сините“ Георги Тодоров и ролята си на централен нападател в последния мач на столичани с Арда.

„Срещу Арда беше първата ми победа като футболист на Левски. Много съм доволен. Непобедихме в няколко поредни срещи преди прекъсването в първенството, а след рестарта играхме с Лудогорец и Локомотив Пловдив, които са два страхотни отбора. Срещу Арда показахме страхотни неща и се надявам да продължим в този дух“, заяви Спиерингс.

„Новият треньор е тук от няколко дни и не мога да кажа какви са разликите с Петър Хубчев. Всъщност срещу Арда стартирах от резервната скамейка, докато при Хубчев често започвах като титуляр. Радвам се, че се разписах във вратата на Арда. Моята цел е да играя и отборът да печели. Затова пристигнах в Левски. Не се е случвало много често да играя в ролята на централен нападател, но за мен е важно да бъда на терена и няма значение на каква позиция ще играя. Днес треньора ми се довери в тази роля и съм щастлив, че вкарах след само три минути игра. Може би ще опитваме по-често това нещо“ добави нидерландецът.

„Когато пристигнах в Левски и при първото дерби с ЦСКА останах резервната скамейка и не записах минути. Сега се надявам да играя, защото това са мачовете, в които всеки футболист иска да участва“, каза халфът на „сините“.