Старши треньорът на Ботев Пловдив – Ферарио Спасов не бе толкова доволен от играта на отбора, въпреки победата с 3:0 над руския Чайка. Спецът е притеснен за състоянието на Тодор Неделев, който напусна контузен в 15-ата минута.

"Дано да не е толкова тежко. Трудно ще може да се каже още сега след мача. В България ще бъдат направени пълни изследвания на Тошко, но не е приятна новина за нас и всички, които обичат Ботев. Ще остане с нас в Анталия. Ние сме още три дни в Турция. Няма да има проблем. Надявам се, че е по-малката беля и да може разчитаме на него за началото на първенството на 14 февруари", каза Ферарио Спасов веднага след проверката.

"Като цяло не ми хареса качеството на мача. Условията за игра бяха отвратителни. До последно руският тим не искаше да почне мача заради лошия терен. Стана нервен мач. Второто полувреме използвахме няколко добри атака и вкарахме три гола. Но това не е най-важното. Вървим по план, момчетата са тежки, тъй като натоварванията бяха сериозни. Бразилецът, който е на проби - Андерсон, с някой действия показа, че има много талант, но не е шлифован, като ще преценяваме дали да го привлечем", заяви Спасов.

Той коментира и ситуацията с младия талант – Никола Илиев, който бе в Холандия с Асен Караславов и мисли за трансфер. Младокът стана автор на третото попадение за "канарчетата".

"Момчето трябва да е по-концентрирано. И главата му да бъде тук с отбора. Защото когато млад играч мисли за трансфери, трудно се концентрира в тренировките. Не знам как се развиват неговите мисли за трансфер. Виждал съм доста по-талантливи играчи. Спекулира се с неговите качества, които са безспорни. Той не е спокоен със сигурност. Това трябва да се прекрати най-бързо, ако иска да стане футболист, а не да го разкарват като панаирна мечка нагоре-надолу. Тази практика не носи добри резултати. Аз не съм говорил с него, тъй като съм против всичко това, което се случва. Мнението на клубното ръководството се покрива с моите виждания, но винаги има някой между играча и клуба, който му пълни главата с трансфер. Дано да разбере, че има качества, но има много да учи и да се доказва във футбола, за да стане добър футболист", завърши Спасов.