От Съдийската комисия към БФС се възползваха от правото да правят промени в нарядите в навечерието на мачовете в четвъртък. Почти в последния момент бе сменен арбитърът на двубоя Левски - Ботев Пловдив, а малко по-рано имаше рокада и на Царско село - Черно море. Двубоят на околовръстното се игра по-рано и бе възлов за крайното класиране. Поради това вместо първоначално назначения Ивайло Ненков, срещата бе изсвирена от опитния Станислав Тодоров.

За Левски - Ботев Пловдив първоначално (включително и до вечерта преди сблъсъка) на сайта на Българския футболен съюз стоеше изписано името на Красен Георгиев като главен рефер. Той обаче е от Варна и на негово място се появи Георги Иванов.

Ако Черно море не бе спечелил, 26-кратните шампиони можеше да се доближат с победа над "канарчетата" плътно до "моряците" в битката за седмото място. Тогава от "Георги Аспарухов" можело да има гняв и обвинения, че съдията е помогнал на съгражданите си. Остава неясно защо от СК първоначално са сложили именно варненец да води битката на "Герена", знаейки че в същия ден Черно море ще играе./Мач Телеграф