Офанзивният полузащитник на Етър Велико Търново Дино Мартинович вече се готви пълноценно за гостуването на Локомотив в петък. Той трябваше да почива принудително 2 седмици след завръщането си от родината, въпреки че е напълно здрав, но карантината му изтече в края на май.

Мартинович бе подложен и на задължителния PCR тест, който даде отрицателен резултат, а след това направи и физически тестове. Халфът не взе участие в двете проверки, но се надява да бъде включен в групата за гостуването на Локомотив в Пловдив.

Трима други обаче със сигурност пропускат мача с носителя на Купата на България. Това са Красимир Станоев, който все още кара задължителната 28-дневна карантина, приключваща на 9 юни. Нападателят Флорент Боджадж пък също е в 14-дневна карантина и ще бъде на линия от четвъртък. Казусът със защитника Александър Дюлгеров, който подаде молба за разтрогване на контракта си още не е решен, но така или иначе той вече не е във Велико Търново. Името му е спрягано за бъдещо попълнение на родния Пирин Благоевград.