Станимир Стоилов ще бъде спасителната сламка, за която ще пробват да се хванат шефовете на клуба, за да овладеят кризата, която се задълбочи след поредната гръмка загуба – 1:3 от Ботев Пловдив, пише „Мач Телеграф“. Треньорът Живко Миланов най-после намери сили в себе си и обяви, че хвърля кърпата.

„Ще си поема отговорността. Никога не съм бил старши треньор, а временен вариант. Опитах се да помогна до един момент, но сега момчетата сами трябва да излязат от тази дупка. Аз съм сигурен, че ще го направят. Просто е нужно постоянство. Не може един мач да играеш на добро ниво и в следващия да паднеш долу“, обяви Миланов в Коматево.

Вчера той е обявил лично на Наско Сираков, че няма да може да продължи и е твърд в решението си, че напуска, след като достатъчно разби реномето си заради слабите резултати от началото на сезона.

Очаква се днес или най-късно утре на „Герена“ да се проведе съвместно заседание на Надзорния и Управителния съвет.

„Колкото по-бързо стане това – толкова по-добре. Трябва да се излезе от тази неприятна ситуация“, коментираха от „Герена“.

Антон Узунов
87 снимки

„Сините“ се надяват, че Станимир Стоилов ще изпълни обещанието, което бе дал пред делегация на фенове, която ходи да се види с него. Треньорът, който вкара Левски в Шампионската лига, обявил тогава, че е готов да се върне на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Разговорите с него отново ще води Наско Сираков, с когото обаче не се чували от фиаското с Джоузеф Диксън. Не е ясно обаче дали Наско ще успее да убеди Мъри, че си заслужава отново да поеме отбора.

Затова не е изключено също на „Герена“ да направят и опит да разубедят Живко Миланов, след като отминат ден или два. Поне за мача с Берое, а след това ще се търси разрешение на треньорската криза, защото ще има и повече време заради паузата, която предстои в първенството заради националните отбори. Очаква се и мнението на останалите членове на управата.

Като цяло „сините“ смятат, че Живко съвестно си върши работата, но му липсват две неща – повече късмет в мачовете, както и добри резултати. Наско Сираков също намекна за този вариант в телевизионна изява вчера. Той обаче не може да гарантира дали Живко ще изведе отбора в домакинството на Берое, което по програма е насрочено за събота от 21,00 часа.

Според запознати най-вероятно този двубой ще падне на плещите на Тодор Симов, който и сега на книга е записан като старши.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“