Наставникът на Левски - Славиша Стоянович, сподели очакванията си от предстоящите две срещи със Славия. "Сините" се изправят срещу тима от Овча купел в мач от 1/4-финалите за Купата на България, а веднага след това предстои и втори дубъл на най-старото столично дерби с мач за шампионата. 

"Ние трябва да сме готови за всеки мач. Милион пъти съм казвал, че нямаме оправдание за нито един мач", заяви Стоянович.

"Със сигурност обратът във Враца е мотивация, но имаме проблеми с групата. Ще видим кой може и кой не може да играе. Положението е тежко, ще видим след днешната тренировка." 

Антон Узунов
70 снимки

"Всеки отбор има свои качества. Славия има добри играчи, които са добри на скорост и един на един. На фланговете са много опитни, така че трябва да сме максимално внимателни. Надявам се теренът да бъде хубав и да се получи битка. Футболът е такъв - трябва да се адаптираш на всеки терен. Играе се на твърд терен, на мек терен, на блато, на сняг, на вода. Ние трябва да се адаптираме." 

"Искам да намерим философията си, да опитаме ние да диктуваме темпото. Подобни мачове са много трудни, те са специални, играе се само един мач, така че трябва да играем умно, с максимално внимание", допълни Стоянович. 

"Много пъти се е случвало. При първия ми престой също се е случвало, така че трябва да играем, няма друг изход. Всеки мач е най-важен", завърши специалистът относно факта, че в два последователни мача срещат един и същ противник.