Днес се навършват 15 години от един от най-паметните мачове в историята на Левски и българския клубен футбол. На 16 март 2006 г. „сините“ побеждават Удинезе с 2:1 в София и след 0:0 в първата среща се класират за четвъртфиналите от турнира за Купата на УЕФА. През същата година Левски става и първият български отбор, попаднал в групите на Шампионската лига.
 
Ето какво написаха "сините" в официалния си сайт:
 
"Реваншът с Удинезе започва лошо за „сините“ и в 22-ата минута топката попада у непокрития Тисоне, който бележи за 0:1.
 
Десетина минути след това Христо Йовов изпуска от чиста позиция, но това не сломява левскарите и 40-те хиляди по трибуните на „Васил Левски“. 
 
Тимът излиза преобразен за началото на второто полувреме. „Сините” оказват натиск и притискат своя съперник в наказателното му поле. При атака отляво на Седрик Бардон в 51-ата минута отбитата топка отива право в Боримиров, който без да се колебае изравнява резултата – 1:1.
 
12 минути след това Йовов подава към Лусио Вагнер, бразилецът центрира и извисеният над всички Игор Томашич отбелязва с глава скъпоценния гол. Така „Левски“ прави един от най-ценните обрати в историята си и се класира сред осемте най-силни тима за Купата на УЕФА."