Само преди няколко дни Славиша Стоянович бе считан за почти сигурния нов селекционер на Босна и Херцеговина. Той обаче предпочете да поеме за втори път в кариерата си Левски. Пред босненски сайт треньорът разкрива защо е избрал българския отбор, какви са амбициите му и ролята на феновете на "сините".
 
"Бях в Левски преди две години. Тогава бяхме на прав път, играехме хубав и симпатичен футбол, но в крайна сметка се разделихме по странен начин. Оттогава имам чувството, че трябва да довърша работата си. Затова не се поколебах много, когато получих нова възможност. Между другото, рядко е треньор да се завърне в Левски. Може би съм вторият или третият в историята, получил такъв шанс, и това е голямо признание за мен", казва Стоянович пред Reprezentacija.ba.
 
"При предишния си престой в Левски бях очарован от феновете. Това е любов, която рядко се среща някъде", добавя словенецът и разкрива, че преди да поеме Левски първия път, е бил близо до договор с босненския Железничар Сараево.
 
"Преговорите бяха доста сериозни. Бях готов да дойда и съжалявам, че в крайна сметка тази история не се сбъдна. Заседна около някои дребни неща. Проблемът бяха хиляда-две хиляди евро. А аз не поисках някаква огромна сума, но това вече е зад мен. Въпреки че всички предишни преговори се провалиха, един ден се виждам в Босна и Херцеговина. Имам желание да работя в тази страна", казва още Стоянович. 
 
Интересно е и мнението му за националния отбор на Босна.
 
"Босна и Херцеговина има толкова много добри футболисти, всички играят в сериозни лиги в Европа, но винаги нещо липсва. Стигаш почти до края и после - нищо. Вашият национален отбор е специфичен за мен. Има една "смесица" от нации, всичко е близо, а в някои случаи и психически далеч", откровен е треньорът.