Славия ще пробва нов вратар. Става въпрос за младия 21-годишен Кристиян Валери ван ден Темпел. Той вече е при отбора на Златомир Загорчич. 21-годишният състезател е сред най-добрите футболисти в младия третодивизионен тим, който в момента заема пето място в шампионата на Югоизточната Трета лига.

Талантливият вратар обаче най-вероятно е привлякъл вниманието на столичния тим със силните си изяви в турнира за Купата на България, в който е с основна заслуга за успеха на неговия тим с 1:0 над бойкия Струмска слава Радомир.

В същото време отбори от Полша и Италия продължават да следят под лупа изявите на младите футболисти на Славия. Загорчич продължава да разчита основно на юношите на клуба, които се развиват с всеки изминал ден. Хора като Светльо Вуцов, Мартин Сораков, Мартин Атанасов, Андреа Христов, Ертан Томбак и Димитър Стоянов правят впечатление. „Да, има интерес към младите. Те играят добре, но е важно да са постоянни. Големите клубове гледат това на първо място и са прави“, заявиха от клуба за „Мач Телеграф“.

Все още не е ясно дали Валери Божинов ще облече екипа на Славия. Нападателят има леки проблеми, които не му позволяват да играе. А все още не е ясно дали ще се стигне до разбирателство. Очаква се това да се случи най-късно в началото на другата седмица.