Славия стартира зимната си селекция с познато лице – централният защитник Костадин Велков. Той идва като свободен агент, след като разтрогна договора си с германския Атлас Дерменхорст от Регионалната лига.
 
31-годишният Велков е един от героите на „белите“ при спечелването на последния трофей от клуба – Купата на България през 2018 г. Веднага след успеха синът на Антон Велков замина за Германия, където игра първо в Кемницер, а след това и в Атлас. Той напуска изненадващо тима от Дерменхорст, защото през лятото подписа договор за 2 години, но си тръгна след само половин година. Костадин и съпругата му Никол очакват да станат родители за втори път.
 
„Всъщност имах големи планове за Aтлас и исках да остана по-дълго. Но не винаги можете да планирате всичко. Тук срещнах страхотни хора, всички в клуба много ми помогнаха. Много съм благодарен и ще продължа да следя всеки мач на отбора, стискам палци за момчетата", цитиран е Велков на страницата на Атлас във Фейсбук. 
 
Очаква се в следващите дни от „Овча купел“ да обявят и кои играчи ще бъдат освободени, като последна дума ще има треньорът Александър Тарханов./Мач Телеграф