Ботев Пловдив победи Славия с 1:0 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига, нанасяйки му първо поражение в първенството. Това се случи в мач №150 на Златомир Загорчич. Победното попадение дойде в 64-ата минута, а негов автор стана Емануел Току. В игра за "канарчетата" се появи и голямата звезда на Ботев - Тодор Неделев. 

Срещата започна доста динамично като и двата тима започнаха с атаките към двете врати. В първите десетина минути играчи и на двата тима стреляха към съперниковите вратари, но така и не намериха целта.

Антон Узунов
41 снимки

Макрилос също пробва мерника си, но и той не сполучи. Славия контролираше мача, но атаките така и не намираха точната цел.

В 41-ата минута опит за атака на Хосе Мартинс - Маркиньос беше спряна с вещина от Виячки. Малко по-късно Бароан стреля със задна ножица, но топката не намери целта. В следващата атака и малко преди края на първата част Току стреля с мощен шут, но Христов застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Статистиката от Ботев Пловдив - Славия

източник: Sofa Score

Славия отново беше по-опасният тим и през втората част. В 52-ата минута удар на Кирилов не намери целта. Пет минути по-късно Бароан стреля от границата на наказателното поле, топката не намери целта.

Ботев откри резултата с гол в 64-ата минута на срещата, Току стреля точно от далечно разстояние и изненада Вуцов, за да изведе отбора си напред в резултата. Малко по-късно Бароан стреля, но топката не сполучи да влезе в мрежата.

След 234 дни в игра за Ботев се появи и голямата звезда на тима Тодор Неделев, който лекуваше контузия, а това се случи в 77-ата минута на срещата. Това е и първи двубой за играча през календарната 2021 година.

Славия нацели гредата след удар на Соарес, след като "белите" получиха правото да изпълнят непряк свободен удар за връщане към вратаря, а това се случи в 85-ата минута. До края на двубоя Славия опита да стигне до равенството, но не сполучи. Така Ботев спечели 3-те точки.

Ботев Пловдив - Славия 1:0
голмайстор: 1:0 Току (64)

съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Аргилашки, Генев, Мартенс (62-Янсон), Хосе Мартинс (77-Тодор Неделев), Току, Илиев, Минков, Супрайен, Бароан, Рабей, Работов

Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Христов, Соарес, Дост, Атанасов (67-Вълчев), Макрилос (76-Тасев), Стоев, Кирилов (83-Тони Иванов), Сораков (67-Кръстев)

съдия: Георги Гинчев (Велико Търново)