Ботев Пловдив приема Славия в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на комплекс „Ботев 1912“ в Коматево стартира в 17:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на оналйн платформата PLAY DIEMA XTRA. От своя страна Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя.

Треньорът на „канарчетата“ Азурдин Валентич ще може да води отбора срещу Славия, след като пропусна мача с Ботев Враца заради положителен тест за COVID-19. Поради същата причина извън сметките на специалиста остават Салиф Сисе, Мишел Еспиноса, Джонатан Перейра и Маркиньос. Аут за двубоя с „белите“ е и Димитър Тонев, който страда от травма в кръста.

Добрата новина за „жълто-черните“ е завръщането на голмайстора Атанас Илиев след наказание.

През седмицата футболистите и треньорският щаб бяха ваксинирани против COVID-19.

Ботев Пловдив е в серия от шест поредни срещи без поражение, откакто Азурдин Валентич пое тима. „Канарчетата“ успяха да отбележат поне два гола в четири от последните си шест двубоя в първенството

Славия не успя да се класира за финала за Купата на България, след като допусна поражение с 0:1 от Арда в реванша. В този двубой Златомир Загорчич повторно дебютира начело на „белите“. След мача сръбският специалист сподели: „Арда заслужи този финал, докато Славия е далеч от визията, която искам да виждам.“

За предстоящата визита в Коматево Радослав Кирилов е под въпрос, след като крилото е със здравословни проблеми след мача с Арда.

Славия загуби три от последните си четири гостувания, като взе само точка при визитата на Берое. „Белите“ имат само 4 точки спечелени като гост и девет загуби далеч от дома.