Носителят на Купата на България Костадин Велков се раздели със Славия по взаимно съгласие. Централният защитник си тръгва от "Овча купел" след едногодишен престой в клуба. Това бе третият период на опитния футболист при "белите", пише "Труд".

През 2018 година бранителят бе част от тима на Златомир Загорчич, триумфирал с Купата на България, записвайки 120 минути на финала с Левски. Впоследствие Велков премина в германския Кемниц, където пък спечели промоция за Трета Бундеслига. Бившият младежки национал игра и за друг местен тим Атлас преди да се завърне в Славия.

В efbet Лига защитникът е бил още в Черноморец, Локомотив София и Нефтохимик, а през 2010-а игра финал с Черноморец Поморие. Не е изключено Велков да опита още веднъж вкуса на германския футбол, където е познат и от престоя му във Вюрцбург.

При това положение със сигурност Славия ще търси подсилване в дефанзивен план, след като стана ясно, че Андреа Христов ще продължи кариерата си в Италия. Все по-вероятно е "белите" да се разделят и с Георги Вълчев през зимата.