Нападателят Исмаил Иса е в плановете на Славия за лятната селекция. Договорът на тарана с Черно море изтича на 30-и юни и няма да бъде подновен. Иса не замина с варненци за лагера им в Банско. Той все пак може да тръгне за планинския курорт, ако се разбере с “белите”.

Столичани също са на лагер в Банско и търсят да привлекат централен нападател. В момента те раполагат само с Калоян Кръстев. Ивайло Димитров бе освободен и подписа с Миньор (Перник). Все още не е ясно дали Димитър Рангелов ще остане в тима, като той не е на лагер под връх Вихрен. 

Треньорът на Черно море Илиан Илиев вече потвърди, че иска приоритетно да привлече нападател. 

Славия имаше сериозен интерес към Иса преди два сезона, когато той носеше екипа на Дунав (Русе). Тогава обаче футболистът избра да акостира на “Тича”.

Роденият в Търговише нападател у нас е носил екипите на Светкавица, Хасково, Левски, Сливен, Локомотив (Мездра), Литекс, Берое и Верея. 31-годишният футболист има и периоди в чужбина в турските Карабюкспор и Елазигспор, както и в молдовския Шериф (Тираспол). 

Иса има и 8 мача и 1 гол за националния отбор на България. Ако се разбере със Славия, той ще дойде в отбора като свободен агент.