Най-старото столично дерби е на хоризонта. Славия срещу Левски. Мачът се чака с особен интерес, след като и двата отбора въобще не се справят спрямо очакванията си.

При „белите” имаше куп национали за България, но настроението е минорно поради слабите резултати. Филип Кръстев не взе участие за България, но е и под въпрос за предстоящия мач, а Ивайло Димитров е аут заради травма.

Георги Петков се очаква да започне на вратата срещу бившия си отбор, а на пейката най-сетне начело ще бъде руснакът Александър Тарханов.

При Левски пък може да получат нов шанс Илия Юруков и Здравко Димитров, които направиха много солидни двубои за младежите на България. На „Георги Аспарухов” все още се надяват някой да дойде и да инвестира пари в клуба, след като спонсорите липсват месеци наред, а задълженията на клуба остават.

Насиру Мохамед се готви с отбора, докато близнаците Цоневи са в лазарета за месеци напред заради скъсани кръстни връзки.

Началният час на сблъсъка е 20:15 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута на Gong.bg