Легендата на Левски и нов мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков начерта плановете си за бъдещето на клуба.

bgnes
16 снимки

„Изключително съм развълнуван. Ако нервнича, моля да ме извините, но става въпрос за съдбата на Левски. Искам да изкажа огромна благодарност на феновете, защото ако не бяха те, нямаше да има тази пресконференция.

„Ще апелирам всеки един, който е на работа да прояви малко уважение към институцията Левски. Когато е имало такива пари всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стиснем зъби. Ще огледаме внимателно, всеки един пост и длъжност. Има какво и как да се направи в тази насока.

Какво представлява първият отбор? Бившите собственици не са имали такава експертиза, каквато имам аз. Скъпоплатени чужденци, които да бъдат извън групата или резерви е скъп лукс. А за нас може да се окаже смъртоносно. В ДЮШ не съм наблюдавал много, но там ще се обърне най-сериозно внимание. Но не на приказки, а да дадем възможност на нашите деца и юноши да тъпчат главния терена на стадиона. Мисля, че ДЮШ е мястото, където трябва да се обърне най-голямо внимание. Материалната база, виждате в какво състояние, единственото по-лошо за футбол място е може би „Българска Армия“ и не е нормално двата водещи отбора да играят на такива стадиони.

Ще търсим съдействие и разбиране от премиера на България, защото нееднократно е показал съпричасност към спорта. Левски заслужава наистина да има по-добър стадион. На тази база искам да кажа, че съм говорил с всички фенски организации и им казах, че не се връщам да обещавам титли и купи, защото с толкова задължения и материална база, не е нормално да имаме такива аспираци. Там, където е текло, пак ще тече. Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Трябва да бъдем синоним за коректност към всички тези, на които дължим пари. Да се опитваме не да харчим, а да погасяваме задълженията. Трупайки всички тези задължения към всички е загубен респекта към тази институция. Няма да ме чуете да говоря за съдийство, БФС, но това се вижда във всеки мач и това не може да продължава.

„Постигнах споразумение с Мъри Стоилов, с това срамно дело, което Левски води с него. Защото не може да се случва това с най-успелият треньор на „сините“ в последно време. Той не си поиска парите, които бяха изкарани с честен труд. Бях свидетел на това.“

„В управлението ще влязат експерти, легенди и ще работят така, както аз се опитвам да помогна на Левски. Без нито една стотинка. Бях посъветван от мои приятели да си направя договор за управление, за да не ме обвинят, че крада. Левски ще бъде най-прозрачният клуб в тази държава. Имам предложение от фенските организации и те ще имат представител в Надзорния съвет.“

„Какво представлява в момента първият ни отбор. Абсолютен дисбаланс. Разполагаме с четирима вратари и подписан договор с пети. Четирима нападатели и петима защитници. Чужденци с уникални за нашите стандарти заплати и са извън групата или на пейката. Това няма да продължава. Сигурно и аз ще направя грешки, но те не могат да бъдат в съотношение десет към едно. Знам в главата си хората и имам представа за екипа, който искам да създам.

„Не съм се виждал и разговарял с Делян Пеевски. В името на Левски съм готов да пия кафе с всеки. Всичките ни рекламни позиции са ни свободни, освен името на стадиона. Работим с изключителни финансисти. Но трябва да си стегнем коланите и да си градим нашата къщичка. Левски е стигнал до тази ситуация, защото е харчил повече, отколкото е изкарвал. При всички положения ще гледаме да остане малко, за да чистим нещата. Ще ви кажа, че от 2004 до 2008 в Левски влязоха 50 милиона. Съвсем различни са нещата в Б и В група като потенциал, но когато искаш много и имаш познанията как да го постигнеш винаги ще успееш.

„До момента не съм водил разговор с никоя легенда. Ще говоря с премиера за инфраструктурата. Няма да го моля да ни плаща дълговете. Има опасност Левски да не завърши сезона. Малка е, но я има. Ще говоря с всеки един от футболистите. Момчетата до момента проявяват висок морал и дума не се чу за финансови претенции. Нормално е да бъдат притеснени. Надявам се с всеки да намерим споразумение. В клуба в момента има топ професионалисти на различни

„Ако някой си мисли, че ще докараме следващия бащица, който ще изсипва милиони, няма да се случи. Този модел се изчерпа и Левски в момента се мъчи. Предпочитам да имам десет по-малки спонсори, а не един голям.“

„Не имах възможност да видя работата в ДЮШ, но получих добри отзиви за работата там. Не съм имал възможността да говоря с Йончо Арсов. Тези дни ще поговорим много по-сериозно. Школата е приоритет. Но ако си мислят, че ще вкараме 5-6 юноши в първия състав, няма как да стане. Изисква се сериозна работа. При всички положения това, което е добро ще бъде запазено.“

„Ако дойде желаещ и направи такова предложение за бъдещето на Левски и всички, които обичат този отбор, ще прехвърля с най-голямо удоволствие това бреме на този човек. На мен ми се пада честта да мисля как ще се спасяваме. Ако има финансово предложение за закупуване на акции, ще помоля Тити част от неговите да бъдат продадени (смее се). Знам, че бяхме официално поздравени за организацията на мача с Лудогорец. Ако гледаме вчерашния мач, на „Герена“ беше по-добра.“

„Самото ми присъствие гарантира, че няма да има политическа зависимост в Левски. Ще играем в евротурнирите, когато сме готови и сме си го заслужили. Не може един кипърски отбор, на който не съм му чувал името, да идва и да ни вкара седем гола“, заяви Сираков.

„Не мога да се оплача от желанието на футболистите. Проблемът е, че на мача с Лудогорец – Левски игра на 100%, а разградчани на 60%. Това означава, че при нас нещо куца. Ако трябва ще почакаме за класиране в евротурнирите.

„Връщането в Левски е кауза и това се превръща в смисъла на живота ми. Няма шанс след шест месеца да ми минават мисли за БФС. Бях достатъчно време в Изпълкома и няма нужда от повече“, заяви Сираков.