Ръководството на Левски в лицето на мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров дадоха пресконференция, на която представиха отчет за дейността и резултатите на клуба за 2023-а година. Сираков отговори на обвиненията на сдружението "Левски на левскарите", говори за разделението между феновете, бъдещето на старши треньора Николай Костов, селекцията в клуба и визията за новата 2024-а година.

„Цифрите, които бяха изнесени, отговарят. Не съм отказал на никой никога среща и на каквото и да е тема на разговор, която да е полезна и винаги съм отворен на разговори. На феновете трябва да кажа, че с добро много лесно се постигат нещата с мен. Готов съм да седна и да разговарям с всеки и на всяка тема. Не ми доказват нищо на мен, по начина, по който чухте, те вредят на Левски. Поканих ги миналия месец, но не дойдоха. Ако става въпрос за обида, имам 1000 причини да съм обиден, и въпреки всичко съм готов, както ги поканихме юни месец – готови сме да водим разговори на всяка тема. Да ме притискат, да ме рекетират да прехвърля акциите – няма да стане. Но за разговори съм отворен 24 часа в денонощието“.
 
„На живот и смърт е участието на Левски в Европа всяка година. Това е задължителна цел пред Левски. В този случай още повече. Участваш, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно. Пролетта трябва да изглеждаме по такъв, начин, че да заслужим участието си в Европа. Всичко е възможно. Чувам как едва ли не съм бил поставено лице. Да им кажа на тези момчета, че не съм бил поставено лице и зависим от никой през целия си живот. Единствено съм зависим от семейството си. Когато става въпрос за Левски  правя това, което смятам, че е добро за отбор. Васил Божков не съм го чувал повече от две години. Той има доста проблеми на главата си, че да се срещам с него. Като се наложи, ще проведа не един, а 100 разговора с него“.
 
„При всички положения ще е загуба. Миналото лято Манчестър Сити станаха шампиони и Гюндоган си тръгна без пари. Не е нищо ново под футболното слънце. Случва се във всеки един отбор и страна. Анди Краев и Петрис имат договори за още шест месеца. Нищо не се знае. Те Трябва да си заслужат мястото в Левски през следващите шест месеца. Ако треньорското ръководство преценят, могат да ги използват".

Снимки: Startphoto.bg
21 снимки

„Много вреди разделението на Левски. Това е най-болната тема в клуба. Не мога да променя мисленето на тези момчета. Там повечето е на лична основа между мен и ръководителя им и смятам, че ще си карат по този начин. Не виждам как подписката може да ме притесни. Още преди две години и половина, когато започнахме да работим за Сдружението и те споменаваха цифри, които ако бъдат постигнати, ще им бъдат прехвърлени акциите. Те са изключително далеч от цифрите. Подписката е още един придатък на противопоставяне между феновете".

„По никакъв начин не ми е минавало да сменям Николай Костов. Резултатите тази година са по-добри от миналата година. Както бях на 100% зад гърба на Станимир Стоилов, така съм и на 100% зад Николай Костов. Той е и ще бъде треньор на Левски“, заяви той по отношение на бъдещето на старши треньора.

„Никога в живота си не съм се молил на никого да се обажда на който и да е за мен. Пепи Димитров е завършен лъжец. Не го бях чувал повече от три месеца. Той ми обясняваше как Станимир Стоилов не може да е треньор, а спортен директор. В момента, в който отборът постигне неговото ниво да стане треньор. Завършен лъжец! Хората ме познават. Ще ме е срам да се обаждам на някого да агитира за мен. Не разбирам така живота си. Не го приемам. Това е огромна лъжа. Същият човек ме убеждаваше, че до една седмица ще съберем 50 хиляди члена. Нормално ли ви се струва на вас? Казах му, че не е добре.“

„Нямам я рецептата. Ако я имам, ще я кажа. Мисля, че всичко може да се случи на базата на разговори, на отстъпки в името на най-голямата цел Левски да е добре. Аз съм готов на всякакви разговори. Дали ще ми харесват, или не, няма значение. Не съм готов на ултиматуми и на рекет“, заяви още Наско Сираков.

Снимки: LAP.bg
17 снимки

„В определени мачове ни бяха отрязани безобразно главите. Получиха се непредвидими контузии на основни играчи. Ние нямаме тази възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Играем с по-малко хора и всяка една контузия, или наказание на основен футболист, се отразява на представянето на отбора. Ние сме най-младият отбор, очаква се като напрежението натисне футболистите – това да им се отразява. Но аз не мога да бъда недоволен от желанието и представянето им в повечето мачове, които не спечелиха“, коментира Сираков отбора.

„При всички положения ще има входящи трансфери. Може би няма да се подсилим в такава степен, в каквато искаме и в каквато искат феновете. Търсим играчи на постовете на Анди Краев и Петрис. Търсим играчи и на други постове, а някъде и сме намерили“, обяви още мажоритарният собственик на Левски.

„На този етап не правим сметка да издигаме кандидат от името на Левски. На всички ни е ясно, че трябва да има огромен завой в работата на футболния съюз. Един светъл лъч е Илиан Илиев. Това, което свърши за две седмица, надхвърли много очакванията ми. Но не ме учудва, защото виждаме какво върши в Черно море“.

„Основна цел е да си вземем стадиона. Водим разговори с институциите. Това е краткосрочно основната цел на клуба. Търсим най-добрата формула за Левски - дали на концесия, дали под наем, въпросът е да е за дълго време“, завърши Сираков.