Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, и председателят на Управителния съвет Даниел Боримиров са учредили сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб", научи Gong.bg. Това е станало на 23 март 2023 година.

На събранието са присъствали всички учредители - Сираков, Боримиров, Фондация "Спорт в България", Борислав Георгиев и Венцислав Димитров. 

start-photo.bg
27 снимки

Ето какво гласи част от учредителния протокол на сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб": 

"Днес, 23.03.2023 г, в 13:00 часа, в гр. София, ул. "Кукуш" №7 се проведе учредително събрание на сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб". 

На учредителното събрание присъстват всички учредители на сдружението, пописали настоящия Учредителен протокол и приетия в настоящия протокол Учредителен акт, както следва: 

1. Фондация "Спорт в България", представлявано от изпълнителния директор Вяра Йорданова Великова;

2. Наско Петков Сираков;

3. Даниел Боримиров Борисов; 

4. Борислав Георгиев Георгиев; 

5. Венцислав Георгиев Димитров;

Беше направено предложение за председател на Учредителното събрание да бъде избран Борислав Георгиев, а преброител Вяра Великова. Предложението е прието с единодушие от учредителите. 

Председателят на Учредителното събрание установи, че няма пречки за неговото провеждане и предложи същото да се състои при следния дневен ред:"

LAP.bg
18 снимки

Наскоро членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров разкри, че Фондация "Спорт в България" е организация изцяло в обществена полза, която е била учредена преди около година от силния човек в генералния спонсор на Левски Мило Борисов и неговата сестра Роси МакКий. 

Борислав Георгиев е юридически съветник на Наско Сираков по въпросите с увеличението на капитала на "сините". 

Каква е целта на създаденото сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб" най-вероятно скоро ще бъде обявено от мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков.