„Имаме си нов Гарра Дембеле“, „Този ще носи противниковите защитници на гръб“, „Да му мислят останалите, когато Сангаре влезе във форма“. Такива коментари заляха социалните мрежи и форумите на „сините“ запалянковци след победата с 6:1 над Локомотив София.

Доста неща от този мач дадоха повод за радост и надежда в привържениците на Левски. Но най-вече това бе представянето на новите попълнения. Вратарят Матей Маркович се отчете с няколко добри спасявания и ефектно изчистване с глава. Майкон асистира за изравнителното попадение, което пък бе дело на друг новак – Алекс Колев. Алдаир вкара невероятен гол, след като мина като на парад през цялата половина на „железничарите“.

Черешката на тортата обаче дойде в 7-ата минута от продължението, когато друг новобранец се подигра със защитата на Локо и накара Любенов само да изгледа как топката влиза в мрежата зад него. С това попадение той влетя директно в историята на Левски. Сангаре стана първият французин, който бележи гол в дебюта си със синята фланелка.

Трябва да отбележим, че в тази графа не влизат играчи като Гарра Дембеле, Кевин Бру, Ларсен Туре, Мехди Бурабия, а дори и Билал Бари, защото макар и да са родени и израснали във Франция и да имат френски паспорти, те са предпочели да играят за националните отбори на африкански страни. Това, разбира се, може да се случи и с Мустафа Сангаре. Той обаче ще трябва да избира между Мали и Сенегал, откъдето са майка му и баща му. Засега обаче е далеч от това предизвикателство. 

"Мач Телеграф"

подкрепя българския спорт