Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов ще решава след реванша с Астана дали да приеме многомилионната оферта от Русия, съобщава "Мач Телеграф". Той е идния четвъртък, а от изхода му зависи дали отборът ще се осигури плейоф за групите на Лига Европа с Аякс.

Краснодар е изпратил оферта на стойност 6 милиона евро за играч №1 на България през последните две години. Руснаците искат да привлекат звездата на Лудогорец от близо месец, а сега са предприели и конкретни стъпки за осъществяване на сделката. Ръководството на разградчани е оставило на Десподов да реши дали да приеме предложението. Ако той пожелае да продължи кариерата си в Русия, то "орлите" ще уважат желанието му. 

Принципно нападателят иска трансфер, но не е много впечатлен от възможността да играе в Краснодар предвид ситуацията в страната, предизвикана от войната с Украйна. Иначе от руския клуб са готови да му предложат много по-добри финансови условия от тези, които той получава в Разград.

Ако трансферът се осъществи, Десподов автоматично ще влезе в историята като най-скъпо продадения български футболист от роден клуб в чужбина.

Припомняме, че крилото вече е на една от водещите позиции в тази класация, след като ЦСКА го продаде през 2019 година на италианския Каляри за около 4 000 000 евро.