Тимовете на Витоша Бистрица и Черно море откриват 13-ия кръг в efbet Лига в петък от 17:30 часа. Двубоят може да следите минута по минута на GONG.BG и в ефира на DIEMA SPORT.

Първата победа на ниво елитен футбол на тима от Бистрица дойде именно срещу Черно море. Точно затова този мач ще е по-специален за тях, а и с него ше търсят край на черната си серия от загуби.

В състава на домакините възстановен е Румен Гьонов, контузени обаче са Християн Василев, Георги Амзин, Евгени Зюмбулев, както и Илия Димитров. Под въпрос е Четин Садула, а наказан е Емил Гъргоров.

Бистричани имат точки единствено у дома, но те дойдоха от една-единствена победа. Всичко останало е загуби. През паузата в шампионата обаче "тигрите" съумяха да победят ЦСКА 1948 в контролна среща и да натрупат самочувствие.

Колкото до съперника Черно море, там контузен е Жордао Кардосо. Това е единственият проблем пред наставника на тима Илиан Илиев.

Специалистът коментира, че място в шестицата не е самоцел. Варненци нямат победа като гост в последните 4 срещи от първенството и сега ще търсят край на тази негативна серия в покрайнините на София.

Морето загуби с 2:3 от Виторул Констанца в паузата, но това беше експериментална контрола. Варненци привлякоха в редиците си Мехди Букаси, което беше един от ключовите моменти в паузата около тима.