Полузащитникът на Лудогорец Мануел Кафумана-Шоу пристигна рано тази сутрин в Израел, след като уреди проблема с визата си, съобщи популярният сайт в Израел one.co.il. Полузащитникът разреши визовия си въпрос, за да затвори трансфера, след като отборът му Лудогорец договори цената в размер на 1,2 милиона евро. Кафумана-Шоу се присъединява към шампионa на Израел с четиригодишен договор, в който ще получава заплата от 330 000 евро на сезон.

Играчът, който пристигна придружен от агента си Джонатан Бен Барон, премина медицински прегледи и очакванията са следобед да подпише новия договор. Макаби (Хайфа) са наясно, че няма да могат да го използват в плейофната фаза на Шампионската лига или Лига Европа и въпреки това Зелените решиха да промотират сделката. Надеждите им са, че са си гарантирали участие в групова фаза на турнирите, като ще го включат в заявката за УЕФА на по-късен етап.

startphoto.bg
57 снимки

24-годишният анголец дойде в Разград през 2021-а година от френския Лил, като преди да подпише с шампионите е бил преотстъпван в португалските Беленензес САД и Боависта. А за Лудогорец Мануел Кафумана-Шоу има 48 мача и 3 гола, като през тази кампания е записал един мач – при поражението с 1:3 от Крумовград на старта на сезона в efbet Лига.

Напускането на Шоу ще облекли Ивайло Петев и щаба му при регистрацията на чужденците в клуба, които бяха запълнили бройката.

Заминаването на Шоу в посока Израел затвърждава добрите отношения и това се оказва пазар, с който шампионите лесно работят. Преди време в Разград пристигнаха доста играчи оттам – Мавис Чибота, Дан Битон, както и Талеб Тауата, който също отиде тогава в Макаби (Хайфа). Нито един от въпросните трима обаче така и не се наложиха в Лудогорец. През миналата зима лудогорци продадоха и португалеца Жозе Са на Макаби (Тел Авив) – клубът, който взе и Дан Битон./БТА