Сериозни проблеми изникнаха пред Локомотив Пловдив заради лиценза на тима за следващия сезон. Крайният срок за подаване на документи е 31 март, а към днешна дата тези на „черно-белите“ не са изрядни.

Клубът има дълг от близо 190 000 лева към НАП. Наскоро „смърфовете“ обявиха кампания за набиране на средства, като пуснаха банкова сметка. До момента феновете са събрали над 10 хиляди лева, което обаче е крайно недостатъчно.

Guner Shukru / LAP.bg
22 снимки

Смята се, че не е никак добро и положението със заплатите на играчи и треньори. На 20 март е станало дължимо и възнаграждението за месец февруари. „Черно-белите“ не са получавали заплати от месец декември, което също може да попречи на лиценза. Собственикът на отбора Христо Крушарски дължи премии и разходи за квартири на някои от играчите.

В Локомотив имат 10 дни, за да покрият всички задължения, касаещи професионалния статут на клуба, който трябва също така да заяви и евролиценз.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.