Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов сподели, че комисията подкрепя рефера Никола Попов, който разбуни духовете с отсъждане по време на двубоя между ЦСКА 1948 и Левски.

„До този момент отклонявах всички покани за интервюта поради факта, че нямаше какво да се каже. Нашата идея беше да дадем пресконференция следващата седмица, но нещата ескалираха заради допуснатите грешки. Колкото и да ми е неприятно, поводът са допуснати грешки от нашите съдии. Бяха допуснати както от млади съдии, така и от по опитни съдии. Намеренията и целите са едно, представянето на съдиите са други”, започна Гергинов.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
12 снимки

„Най голямата грешка не е допусната от Никола Попов. Имаше друг съдия, който не отсъди две явни грешки. Грешката на Никола Попов бе, че промени решението си. Това е допустимо преди играта да се поднови. Говорих с него. Неговите думи бяха, че когато е посочил наказателен удар е превъртял ситуацията като на видео в главата си и е видял, че вратарят играе с топката, състезателят на ЦСКА 1948 пада. Съдийската комисия подкрепя Никола Попов. Полемиката идва от това, че той промени решението си”, коментира Гергинов.

Още по темата:

Гергинов: Ако можем да махнем очилата би било чудесно, но се съмнявам

„Прочетох, че оценката му била 8,4. Не е такава оценката му. За тази грешка и наказателен картон неговата оценка е намалена. Не смятам, че трябва да ви я казвам. Това си е наша конфеденциална информация . Не е отлична, към много добра клони оценката му. Не подлежи на наказание и затова има наряд за Купата на България. Нямаше дузпа. Такова е и моето мнение. Решението на Никола Попов бе правилно. Ситуацията е много далеч от асистент съдията. Тялото на вратаря не позволява да види каквото и да е. Съдията трябва да има куража, да вземе едно решение и той го намери този кураж. Да е смел и да има кураж.  Има наказани съдии и те са със спрени права. Може да видите по нарядите”, каза още той.

"Искам да ви кажа също, че на семинара, който се проведе в Пловдив, съдиите нямаха проблеми при покриването на теста, както физическия, така и теоретичния. Нито един отбор не трябва да бъде ощетяван от съдиите. Това е нашето обръщение, което направихме на семинара, както и лично до съдиите, пуснахме и декларация на сайта на БФС. Опитни съдии, съдии международни, допускат глупави грешки, както и млади момчета, на които гласуваме доверие. Какъв мач да изберем на един млад съдия, освен такъв подобен като Локомотив Пловдив – Етър. Единият отбор се бори за първите места, другият е на последното място".