Съдийската комисия към Българския футболен съюз даде извънредна пресконференция по повод зачестилите съдийски грешки в последните няколко кръга.

Председателят на комисията Костадин Гергинов призна, че има допуснати неточности, а съдиите направили грешките не им са дадени наряди.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
12 снимки

„Не бягаме от нищо, не се крием от нищо, просто не става с магическа пръчка. Гласуваме доверие на съдиите и се оказва, че допускат грешки. Съдийството и журналистиката си приличат по едно нещо – трябва да бъдат обективни. Ако можем да махнем очилата и да гледаме обективно би било чудесно, но се съмнявам, че ще се получи”, откровен бе Гергинов.

„На този етап има допуснати. Имаше доскоро обучение за ВАР, разговарях със съдиите, и думите ми към по младите бяха – имате шанс да свирите,  хванете го. За съжаление младите съдии го изпускат. Няма да им се снеме доверието. Въобще не съм доволен от това, което се случва по теренните. Защо не коментираме Лудогорец – ЦСКА. Защо не се срамуваме от този мач”, каза още той.

"Лично се притеснен от въвеждането на ВАР, докато се напасне системата. Притеснявам се да не се получи кой е по-по-на най. Този в кабинката или този на терена. Имаше случаи, в които се дискутира вар по 3-4 минути, което е недопустимо. За мен съдията трябва да бъде смел. Отдавна мина времето, в което съдийството бе хоби. Това е работа и то с главни букви. Аз съм против да каним чужди съдии. Искам съдиите да не се съобразяват с никого. На терена трябва да бъде забравено всичко", допълни шефът на СК.