Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който иначе може да принуди клуба да прави съвсем нова селекция следващата година. Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови контракти, пише „Мач Телеграф“.

Сред тези девет са някои водещи фигури в тима на Нестор Ел Маестро, като например вратарят Густаво Бусато, централният защитник Юрген Матай, бившият капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада.  Засега е ясно, че няма да бъде подновен договора на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в плановете на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо две минути – влиза като резерва в последните секунди на дербитата с Локо Пд и Левски.

start-photo.bg
66 снимки

Всичките девети играчи имат право да преговарят, с който клуб си поискат, след Нова година и да напуснат „Българска армия“ като свободни агенти. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА, защото общата цена на тези играчи в момента е 8 милиона евро. Единственото сигурно е, че еквадорецът Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, защото е под наем от мексиканския Толука. Ако нападателят продължи с добрите си изяви и през пролетта, почти сигурно е, че „червените“ или ще искат да го откупят, или да го вземат под наем за още един сезон.

Майкъл Естрада е един от двамата най-скъпи футболисти от тези, чийто договори изтичат. В момента цената му е 1.5 милиона евро. Другият футболист, оценяван на тази сума, е нидерландецът Юрген Матай. Централният защитник в момента не играе заради тежката контузия, получена в края на миналия сезон. Нидерандецът почти сигурно няма да играе до края на годината. Въпреки това, цената му е доста висока.

Горе-долу същото е положението и със защитника Брадли Де Нойер. Неговата цена е около 1,2 милиона евро, но и той дълго време лекува контузия. От списъка с играчи с изтичащи договори, освен Мено Кох, ЦСКА няма да предложи нов и на арменеца Жираир Шагоян. Левият нападател от Армения няма шанс за титулярно място при сегашната конфигурация в ЦСКА. В последните два мача на „червените“ – срещу Пирин Благоевград и Арда, дори бе извън групата. 22-годишният Шагоян бе оставен на „Армята“ именно от Нестор Ел Маестро, но най-често е жертва на ротациите, заради футболисти без паспорти на Европейския съюз.