В Левски има проблем, който не е във фокуса на "сините" и техните привърженици, но започва да тегне със сериозна сила, пише "Мач Телеграф". И той е свързан с квотата за играчи извън ЕС. Както е известно на "Герена" имат човек в повече и всеки път един трябва да бъде извън групата. Засега изборът в повечето случаи се пада на един и същ играч - Дарлан. И според запознати тази ситуация е започнала да му писва, гласи още информацията. 

Засега нисичкият халф стиска зъби, но не е ясно дали ще продължи да приема това с лекота. Особено, когато ще трябва да гледа отстрани мачове, за които всички мечтаят - срещу Лудогорец и ЦСКА. Засега той се спаси на два пъти - срещу Локомотив Пловдив и Хебър. Тогава извън групата останаха съответно Роналдо и Рикардиньо. 

В Левски се надяват, че проблемът ще бъде решен през октомври, когато се очаква Уелтън и Цунами да получат български паспорти. До тогава обаче пред Николай Костов ще стои задачата да успокоява Дарлан или друг от играчите извън ЕС, на който ще реши да не разчита за даден мач. 

Засега Хосе Кордоба, Уелтън и Цунами са със статута на твърди титуляри и едни от най-важните играчи в отбора. Роналдо също не се пипа, след като докара Левски до бараж за Лига на конференциите с попадението срещу Апоел Беер Шева. Рикардиньо пък е единственият чист централен нападател в отбора, след като възстановяването на Билал Бари продължава.