На днешната дата се навършват точно седем години от срещата между Гриша Ганчев и няколко хиляди привърженици на ЦСКА, проведена на 4 октомври 2015-а година на стадион „Българска армия”. Припомняме, че тогава бизнесменът говори от импровизирана сцена пред сектор „А”, като запозна червената общност с плановете си относно бъдещето на 31-кратните шампиони и ситуацията в клуба.

Ганчев обяви пред феновете, че пред ЦСКА има няколко алтернативи и именно запалянковците „трябва да вземете решение по какъв път да тръгнем”, на което публиката отвърна със скандиране „не искаме чужди лицензи”.

Спортният меценат призова червената общност и фенските фракции да изберат управителен съвет от десетина души. „Глас народен - глас божи”, заяви тогава Ганчев. Той се закани, че „таралежите дойдоха в Борисовата градина, за да премахнат змиите”, правейки препратка към известната фраза на Георги Василев от 90-те години, и обеща в отбора „ще има българи, надявам се след няколко години да са от школата”.

Гриша Ганчев и Пламен Марков

източник: LAP.bg

Бизнесменът говори и за базите на родния футболен гранд, като призна, че „мисля базата в Панчарево да си я върнем на държавата и да си купим терен - има земеделски земи около София, 50-60 декара, и да се изгради нормален център”.

За „Армията” Ганчев каза, че „стадионът в този вид не трябва да бъде”. Относно финансовата политика благодетелят декларира пред феновете, че „ще харчим толкова, колкото изкарваме и няма да позволим оттук нататък тази разсипия, която е била" и добави, че „и с малко пари можем да бъдем голям клуб”.

На сцената до Гриша Ганчев през 2015-а година бяха Димитър Якимов, Георги Коритаров, Георги Атанасов, Светла Петрова, Георги Калчев, Стойне Манолов, Пламен Марков, Димитър Пенев, Любослав Пенев, а водещ на събитието беше Ники Кънчев.