Треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, призна, че корекциите на почивката са били ключови за успеха с 3:0 над Славия.

Томаш призна, че иска отборът му да се развива постоянно, а не да търси бърз резултат.

„Замисълът със стартовия състав беше да притежаваме средата на терена. Там Славия са компактни. Първото полувреме се затруднихме, тъй като се „качвахме“ високо по терена. След корекциите на почивката изцяло контролирахме развоя на събитията. Поздравявам играчите, публиката. За себераздаването, тъй като днес не вложиха само сърце, а и умения, но голямото е е една дума. Трябва всеки един мач да сме така. Виждаме как в България от едната крайност отиваме в другата. Думата е постоянство“, започна Томаш.

start-photo.bg
46 снимки

„Мисля, че името Локомотив е достатъчно доказано в България и всеки противник ни уважава. Последните пет години отборът вдигна летвата и няма как да бъде подценяван от някой. Досега в някои мачове играхме срещу себе си. Спортно-технически има много неща, които трябва да работим. Ще бъде трудно, но ако се влагаме по този начин, можем да постигнем повече неща“.

„Не очаквам лек мач с Левски. Знаем какво ни очаква и се надявам да се подготвим добре и да изненадаме противника. Излизаме срещу силен съперник и трябва да елиминираме добрите им страни“, продължи треньорът.

„Много бързаме, четох и Стоилов какво казваше. Когато работиш за резултат, можеш да го постигнеш бързо, но няма да го задържиш. Когато работиш правилно с всички звена в клуба и се качват постепенно, тогава може да бъде за по-дълго. Гледаме мач за мач и се интересуваме сега само как да възстановим футболистите“, завърши Томаш.

Локомотив Пловдив vs Славия

източник: sofascore.com