Бившият наставник на Ботев Враца Сашо Ангелов говори пред Виктор Врачев в предаването "Домът на футбола", където разказа за престоя си в Ботев Враца и сподели какво го е накарало да си тръгне от отбора.

Ангелов призна, че все още се събужда с мисълта за напускането, но знае, че това чувство ще отмине. 

"Решението го взех сам за себе си. То стоеше в мен последния месец, защото не виждах в отбора този хъс, който исках да виждам. Не сме отбор, който разполага със средства, че да можем да си позволим всеки."

"Миналата година същите момчета искаха да се окажат в efbet Лига, а тази година вече помислиха, че са доказани и промениха отношението си към тренировките и мачовете. Това е една от причините да си тръгна."

"Нямам нищо против отбора, няма да кажа лоша дума за състезател или ръководство. Там са минали 3 години от живота ми, за които аз обаче се изчерпах. Отборът просто не играеше с този дух, който знаех преди това. Миналата година всички бяха като новобранци, мъчеха се да се доказват. Тази година решиха, че морето е до колене. Подхождаха лежерно към тренировки, а направиш ли това, ще подходиш лежерно и към мача", призна Ангелов.

Ангелов заяви, че е очаквал точно такова развитие на събитията през тази година. 

"Това, което постигнахме миналата година, бе таванът. Успях да изсмуча всичко от футболистите и знаех, че тази година ще е такава, каквато се получи. Просто вдигнахме летвата много за отбор като нашия. Опитах се, разговарях с доста футболисти от отбора. Финансовите способности на другите клубове обаче ги привлякоха. Това също е една от причините", призна Ангелов.

"Трябва да си знаем мястото, на става само с характер, воля и патриотизъм. Може да стане няколко пъти, но после класата си проличава", заяви Ангелов.