Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, говори пред медиите след студения душ, който тимът му изживя срещу ЦСКА 1948. 31-кратният шампион направи равенство 1:1, което го отдалечи от титлата в България. Легендата на Партизан сподели, че е в шок от развоя на мача и от това, че вече съдбата на „червените“ зависи и от двубоите на Лудогорец до края на първенството.

„Първото и единствено нещо, което не ми хареса е страхът. Футбол не се играе със страх. Видях желание, борба и агресивност, но футбол не се играе със страх“.

„Когато имаш два мача до края на първенството и държиш съдбата в свои ръце, единственото важно е резултатът. Въпреки хаотичната игра през първото, имахме две отлични възможности. В края на мача също можехме да стигнем до победата. Ако бяхме вкарали, пак щяхме да държим съдбата в свои ръце. Случват се такива неща, досега Турицов имаше 100% успеваемост в дузпите“.

start-photo.bg
100 снимки

„Това е футболът. На Турицов в момента му е нужна голяма поддръжка. Трябав му подкрепа от мен и останалите и я има. Трябав да играе футбол, това е футболът“.

„Този мач е един огромен шок за мен, мога да си представя какво е на футболистите. Имахме възможност да победим в последната секунда, но не го направихме. Предполагам ще има последици за футболистите. Това, което мога да кажа, че срещу Левски ще играят само 100 процента готови играчи“.

„Отново казвам – това е футболът, случват се такива неща. Единствено не ми хареса страхът в играчите, това явно изигра роля“.

„Феновете винаги са нашият най-голям помощник, радвам се, че бяха напълнили стадиона. Вярвайте ми, че играчите дадоха всичко. Надявам се по-натам да ги зарадваме“.

LAP.bg
49 снимки

Легендата на Партизан разясни и как ще подходи персонално с Иван Турицов, който се превърна в грешник за тима с изпуснатата дузпа: „Моето мнение е, че днес не трябва да говорим нищо. Утре ще разговаряме“.

„Изцяло съм концентриран върху мача, който ни остава. Не е моментът да говорим за мен“, заяви Илич на въпрос дали остава в ЦСКА и през следващия сезон.

„Моето мнение е, че ЦСКА трябва всяка година да се бори за титлата. Със сигурност биха направили разлика няколко футболисти, които са печелили титли в техните държави – това прави разлика. Имаше моменти, в които късметът ни покри през сезона. Днес не беше така. Има и такива моменти“.